Bij de treinbotsing bij het station van Linkebeek zijn zestien lichtgewonden gevallen. Dat zegt de burgemeester van Linkebeek, Damien Thiéry. "Gezien de snelheid van de interventie en de efficiënte hulpdiensten, is besloten geen rampenplan af te kondigen," voegt Thiéry eraan toe.

Het ongeval gebeurde iets na halftwee, meldt Infrabel, op de grens van Linkebeek en Ukkel. Een werktrein van Infrabel zou achteraan ingereden zijn op een reizigerstrein. In de werktrein vielen geen gewonden. In de reizigerstrein vielen zestien lichtgewonden. De reizigerstrein was onderweg van Eigenbrakel naar Aalst.

De zestien gewonden zijn naar drie ziekenhuizen overgebracht (Erasmusziekenhuis in Anderlecht, het ziekenhuis van Halle en Sint-Elisabeth in Ukkel). De overige passagiers werden met bussen van de MIVB naar het Zuidstation gebracht. (Belga/WB)

Bij de treinbotsing bij het station van Linkebeek zijn zestien lichtgewonden gevallen. Dat zegt de burgemeester van Linkebeek, Damien Thiéry. "Gezien de snelheid van de interventie en de efficiënte hulpdiensten, is besloten geen rampenplan af te kondigen," voegt Thiéry eraan toe.Het ongeval gebeurde iets na halftwee, meldt Infrabel, op de grens van Linkebeek en Ukkel. Een werktrein van Infrabel zou achteraan ingereden zijn op een reizigerstrein. In de werktrein vielen geen gewonden. In de reizigerstrein vielen zestien lichtgewonden. De reizigerstrein was onderweg van Eigenbrakel naar Aalst. De zestien gewonden zijn naar drie ziekenhuizen overgebracht (Erasmusziekenhuis in Anderlecht, het ziekenhuis van Halle en Sint-Elisabeth in Ukkel). De overige passagiers werden met bussen van de MIVB naar het Zuidstation gebracht. (Belga/WB)