De beklaagde haalde op 22 maart 2010 twee zakken muffins uit de afvalcontainer op een parkeerterrein aan een vestiging van GB in Rupelmonde. Hij wou daarna wegfietsen, maar werd tegengehouden door het personeel van het grootwarenhuis. De politie kwam ter plaatse en de man werd opgepakt. Hij werd gedagvaard voor diefstal met geweld, omdat hij zich had verzet tegen het supermarktpersoneel.

Beroep

De man gaat waarschijnlijk in beroep tegen de straf. "We verzetten ons tegen de redenering dat het voedsel de eigendom blijft van de supermarkt, zelfs nadat het weggesmeten is", zegt zijn advocaat Frank Scheerlinck. De verdediging van de man had de vrijspraak gevraagd, omdat het om weggegooide producten ging waarvan niemand nog eigenaar zou zijn.

Geweld

Zijn advocaat betwiste ook de kwalificatie diefstal met geweld. "Het klopt dat mijn cliënt zich verzette tegen het personeel, maar ze zijn dan ook geen politiemensen die iemand mogen oppakken", zegt Scheerlinck. "Mijn cliënt had ook geen slechte bedoeling en brengt het voedsel naar de Voedselbank". De verdediging overweegt sterk om in beroep te gaan en neemt volgende week een definitieve beslissing.

Levensgevaarlijk

De federatie voor de handel, Comeos, is "opgelucht" over het signaal van de rechtbank van Dendermonde dat voedsel uit afvalcontainers stelen strafbaar is. Comeos zegt in een persbericht dat eten consumeren uit vuilnisbakken levensgevaarlijk is. Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) raadt de handelaars aan pas vervallen producten aan voedselbanken te schenken.(Belga)

De beklaagde haalde op 22 maart 2010 twee zakken muffins uit de afvalcontainer op een parkeerterrein aan een vestiging van GB in Rupelmonde. Hij wou daarna wegfietsen, maar werd tegengehouden door het personeel van het grootwarenhuis. De politie kwam ter plaatse en de man werd opgepakt. Hij werd gedagvaard voor diefstal met geweld, omdat hij zich had verzet tegen het supermarktpersoneel. Beroep De man gaat waarschijnlijk in beroep tegen de straf. "We verzetten ons tegen de redenering dat het voedsel de eigendom blijft van de supermarkt, zelfs nadat het weggesmeten is", zegt zijn advocaat Frank Scheerlinck. De verdediging van de man had de vrijspraak gevraagd, omdat het om weggegooide producten ging waarvan niemand nog eigenaar zou zijn.Geweld Zijn advocaat betwiste ook de kwalificatie diefstal met geweld. "Het klopt dat mijn cliënt zich verzette tegen het personeel, maar ze zijn dan ook geen politiemensen die iemand mogen oppakken", zegt Scheerlinck. "Mijn cliënt had ook geen slechte bedoeling en brengt het voedsel naar de Voedselbank". De verdediging overweegt sterk om in beroep te gaan en neemt volgende week een definitieve beslissing. Levensgevaarlijk De federatie voor de handel, Comeos, is "opgelucht" over het signaal van de rechtbank van Dendermonde dat voedsel uit afvalcontainers stelen strafbaar is. Comeos zegt in een persbericht dat eten consumeren uit vuilnisbakken levensgevaarlijk is. Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) raadt de handelaars aan pas vervallen producten aan voedselbanken te schenken.(Belga)