De burgemeesters van Lanaken en Maasmechelen verbieden deze zomer alle evenementen van de motorbendes Hells Angels en Outlaws. De bendes voeren namelijk al maanden een territoriumstrijd aan de Belgisch-Nederlandse grens.

In het Maasland is al enkele jaren een strijd tussen beide motorbendes. Die escaleerde goed twee jaar geleden, toen in mei drie Outlaws werden omgebracht door leden van de Hells Angels.

"In deze periode zijn we altijd extra waakzaam", aldus burgemeester Raf Terwingen (CD&V) van Maasmechelen aan De Morgen.

De drievoudige moord is niet de enige reden tot ongerustheid. De Hells Angels richtten begin dit jaar een nieuwe afdeling in het Lanakense, waarna verschillende incidenten en vechtpartijen volgden. "We hebben het verbod van twee maanden ingesteld na advies van de politie en gerechtelijke diensten", aldus Terwingen.

Het verbod op elke publieke bijeenkomst van de bendes is sinds begin deze week van kracht. "Er woedt een open oorlog", zegt burgemeester Marino Keulen (Open VLD) in Het Nieuwsblad. "En dus is het tijd voor zero tolerance." (Belga/EE)

De burgemeesters van Lanaken en Maasmechelen verbieden deze zomer alle evenementen van de motorbendes Hells Angels en Outlaws. De bendes voeren namelijk al maanden een territoriumstrijd aan de Belgisch-Nederlandse grens. In het Maasland is al enkele jaren een strijd tussen beide motorbendes. Die escaleerde goed twee jaar geleden, toen in mei drie Outlaws werden omgebracht door leden van de Hells Angels. "In deze periode zijn we altijd extra waakzaam", aldus burgemeester Raf Terwingen (CD&V) van Maasmechelen aan De Morgen. De drievoudige moord is niet de enige reden tot ongerustheid. De Hells Angels richtten begin dit jaar een nieuwe afdeling in het Lanakense, waarna verschillende incidenten en vechtpartijen volgden. "We hebben het verbod van twee maanden ingesteld na advies van de politie en gerechtelijke diensten", aldus Terwingen. Het verbod op elke publieke bijeenkomst van de bendes is sinds begin deze week van kracht. "Er woedt een open oorlog", zegt burgemeester Marino Keulen (Open VLD) in Het Nieuwsblad. "En dus is het tijd voor zero tolerance." (Belga/EE)