Zelfstandige modehandelaars bereiken opnieuw pre-coronaniveau

© Belga image

Zelfstandige modewinkels hebben tijdens de zomersolden gemiddeld slechts 1 procent minder verkocht in vergelijking met dezelfde periode in 2019, voordat de coronacrisis uitbrak. Dat blijkt  uit een bevraging van Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en ondernemersorganisatie Unizo.

“Het mooie weer en ontspannen zomersfeer op evenementen, feesten, vakantie en festivals zorgden voor een relatief vlotte soldenverkoop op zomerartikelen”, verklaart Isolde Delanghe, directeur Mode Unie. Toch verkocht nog ruim 36 procent van de bevraagde winkeliers minder in vergelijking met andere jaren tijdens de zomersolden.

In het winterseizoen van 2021 golden er nog coronamaatregelen in de winkels, wat de verkoop moeilijk maakte. Ook voor komend winterseizoen blijven de winkeliers voorzichtig, blijkt uit de bevraging. Bijna 28 procent verwacht minder te verkopen dan vorig jaar, 36 procent verwacht dezelfde verkoop en 36 procent hoopt op een betere omzet dan winter 2021.

“Stijgende energieprijzen en het blijven duren van de oorlog maken consumenten wat onzekerder en dat verwachten winkeliers vooral dit najaar te voelen. Gemiddeld wordt daarom eenzelfde verkoop als winter 2021 verwacht”, aldus Delanghe.

Partner Content