. Hij werkte met een interimcontract voor een firma die actief is op de luchthaven. Hij moet de beveiliging dus door en door gekend hebben.

Om te kunnen werken op de luchthaven moet je een speciale badge hebben die je pas krijgt na een veiligheidscheck. Laachraoui kende dus alle toegangswegen en ook de beveiliging in en rond het gebouw, aldus VTM.

De luchthavenpolitie ontdekte vorig jaar in het luchthavengebouw bovendien een clandestiene gebedsruimte. Die was ingericht in een lokaal in de bagageafhandelingsruimte, op de benedenverdieping van het luchthavengebouw. Geradicaliseerde personeelsleden, niet enkel bagagisten, kwamen er samen om in het grootste geheim te vergaderen en te bidden. Op vraag van de politie is die ruimte leeggemaakt en opgedoekt. Dat was kort voor de aanslagen op de luchthaven op 22 maart. (Belga/NSK)

. Hij werkte met een interimcontract voor een firma die actief is op de luchthaven. Hij moet de beveiliging dus door en door gekend hebben.Om te kunnen werken op de luchthaven moet je een speciale badge hebben die je pas krijgt na een veiligheidscheck. Laachraoui kende dus alle toegangswegen en ook de beveiliging in en rond het gebouw, aldus VTM. De luchthavenpolitie ontdekte vorig jaar in het luchthavengebouw bovendien een clandestiene gebedsruimte. Die was ingericht in een lokaal in de bagageafhandelingsruimte, op de benedenverdieping van het luchthavengebouw. Geradicaliseerde personeelsleden, niet enkel bagagisten, kwamen er samen om in het grootste geheim te vergaderen en te bidden. Op vraag van de politie is die ruimte leeggemaakt en opgedoekt. Dat was kort voor de aanslagen op de luchthaven op 22 maart. (Belga/NSK)