Het aantal zelfdodingen aan een treinspoor is in 2011 gestegen met 20 procent. Het ging om 101 gevallen met dodelijke afloop en 73 pogingen. Elke week krijgen de medewerkers van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel drie tot vier meldingen binnen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg.

Infrabel communiceert voor het eerst zelf over de cijfers "omdat het fenomeen ons verontrust, we kunnen het niet langer negeren", aldus woordvoerder Thomas Baeken. Zelfdoding op het spoor blijkt vooral een Vlaams fenomeen: 70 procent van de dodelijke incidenten wordt in Vlaanderen vastgesteld.

Zelfmoordpreventieplan

West-Vlaanderen (32 incidenten), Oost-Vlaanderen (31) en Antwerpen (28) scoren het hoogst, in Limburg (8), Namen (12) of Luik (7) ligt het aantal lager. Infrabel werkt al een tijd met een zelfmoordpreventieplan. "De risicovolle plekken, waar veel zelfmoordpogingen gebeuren, pakken we aan. We plaatsen er omheiningen zodat het spoor niet meer toegankelijk
is.", aldus Baeken. (Belga/INM)

Wie met vragen zit over en rond zelfdoding kan terecht bij de zelfmoordlijn.

Het aantal zelfdodingen aan een treinspoor is in 2011 gestegen met 20 procent. Het ging om 101 gevallen met dodelijke afloop en 73 pogingen. Elke week krijgen de medewerkers van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel drie tot vier meldingen binnen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg. Infrabel communiceert voor het eerst zelf over de cijfers "omdat het fenomeen ons verontrust, we kunnen het niet langer negeren", aldus woordvoerder Thomas Baeken. Zelfdoding op het spoor blijkt vooral een Vlaams fenomeen: 70 procent van de dodelijke incidenten wordt in Vlaanderen vastgesteld. Zelfmoordpreventieplan West-Vlaanderen (32 incidenten), Oost-Vlaanderen (31) en Antwerpen (28) scoren het hoogst, in Limburg (8), Namen (12) of Luik (7) ligt het aantal lager. Infrabel werkt al een tijd met een zelfmoordpreventieplan. "De risicovolle plekken, waar veel zelfmoordpogingen gebeuren, pakken we aan. We plaatsen er omheiningen zodat het spoor niet meer toegankelijk is.", aldus Baeken. (Belga/INM) Wie met vragen zit over en rond zelfdoding kan terecht bij de zelfmoordlijn.