De speciale dag is zonder noemenswaardige incidenten verlopen. De feestelijkheden werden afgesloten met een vuurwerk ter ere van de nieuwe koning Filip. Op negen administratieve aanhoudingen na zijn er geen noemenswaardige incidenten gebeurd tijdens de nationale feestdag, waar 900 politieagenten voor de veiligheid zorgden.

Magnifieke dag

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet prijst de korpsen en de civiele bescherming. "Want uiteindelijk is het toch een dag vol risico's", zegt ze. "Maar zowel voor het volk als voor de koninklijke familie was het een magnifieke dag."

De speciale feestdag werd afgesloten met een groots vuurwerk aan het Paleis der Academiën. Terwijl andere jaren zowat 5000 projectielen werden afgevuurd, waren dat er dit jaar ongeveer 6500. Het feestelijke evenement eindigde met een projectie van het kersverse koninklijke paar op het Paleis der Academiën en de woorden "merci, Sire".

Lichtgewonden

Tijdens het vuurwerk sprong een kind van een muurtje waardoor enkele stenen naar beneden vielen. Dat leidde tot vijf lichtgewonden, maar zij werden ter plaatse verzorgd. (Belga/TV)

De speciale dag is zonder noemenswaardige incidenten verlopen. De feestelijkheden werden afgesloten met een vuurwerk ter ere van de nieuwe koning Filip. Op negen administratieve aanhoudingen na zijn er geen noemenswaardige incidenten gebeurd tijdens de nationale feestdag, waar 900 politieagenten voor de veiligheid zorgden.Magnifieke dag Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet prijst de korpsen en de civiele bescherming. "Want uiteindelijk is het toch een dag vol risico's", zegt ze. "Maar zowel voor het volk als voor de koninklijke familie was het een magnifieke dag." De speciale feestdag werd afgesloten met een groots vuurwerk aan het Paleis der Academiën. Terwijl andere jaren zowat 5000 projectielen werden afgevuurd, waren dat er dit jaar ongeveer 6500. Het feestelijke evenement eindigde met een projectie van het kersverse koninklijke paar op het Paleis der Academiën en de woorden "merci, Sire".Lichtgewonden Tijdens het vuurwerk sprong een kind van een muurtje waardoor enkele stenen naar beneden vielen. Dat leidde tot vijf lichtgewonden, maar zij werden ter plaatse verzorgd. (Belga/TV)