Dat blijkt uit de jongste cijfers van het College van Procureurs-Generaal, die gaan over het jaar 2018, bericht De Tijd zaterdag. De oude strafzaken gaan over allerlei soorten misdrijven.

Een van de stokoude zaken was die tegen de ex-toplui van Fortis, waarin de Brusselse raadkamer vrijdag besloot dat de tenlasteleggingen verjaard zijn. Van de meer dan 10.000 oude strafzaken zijn 8.556 minstens even oud als de Fortis-zaak, die in de herfst van 2008 is geopend.

Maar liefst 2.650 lopende strafzaken gaan terug tot de jaren 90. Een van die zaken is de grote fraudezaak rond de textielgroep Beaulieu, die teruggaat tot 1990, nog niet voor de rechter belandde en pas nu wordt af­gesloten met een minnelijke schikking.

Dat blijkt uit de jongste cijfers van het College van Procureurs-Generaal, die gaan over het jaar 2018, bericht De Tijd zaterdag. De oude strafzaken gaan over allerlei soorten misdrijven.Een van de stokoude zaken was die tegen de ex-toplui van Fortis, waarin de Brusselse raadkamer vrijdag besloot dat de tenlasteleggingen verjaard zijn. Van de meer dan 10.000 oude strafzaken zijn 8.556 minstens even oud als de Fortis-zaak, die in de herfst van 2008 is geopend. Maar liefst 2.650 lopende strafzaken gaan terug tot de jaren 90. Een van die zaken is de grote fraudezaak rond de textielgroep Beaulieu, die teruggaat tot 1990, nog niet voor de rechter belandde en pas nu wordt af­gesloten met een minnelijke schikking.