"Misschien slagen jullie erin ons zwart en kapot te maken, maar ik ben er absoluut van overtuigd dat mijn vader onschuldig is", schrijft ze in een brief aan de pers. "In tegenstelling tot jullie beschik ik over heel wat troeven om de situatie rationeel te analyseren. Inbegrepen ontlastende elementen waarvoor men zich hoedt die jullie te bezorgen", gaat ze verder.

De dochter van Bernard Wesphael is van mening dat het vermoeden van onschuld in deze zaak is "begraven" en dat "alle notie van respect is afgeschaft". "Volgens de advocaten van beide partijen werden elementen in het dossier geschonden. Onze beide families staan machteloos langs de zijlijn toe te kijken naar deze vulgaire mediahetze zonder enige nuance en meer dan twijfelachtige beweringen waardoor de bevolking foute informatie krijgt die zogezegd op waarheid berust", schrijft de dochter van Wesphael.

Voor Saphia Wesphael is het recht op informatie vandaag verworden tot het recht van informanten om zogezegde waarheden te ensceneren ongeacht de lezers, kijkers of luisteraars.

"Aan een bepaalde pers vraag ik of het niet slimmer zou zijn om op te houden met die opeenvolgende zogezegde onthullingen zodat het onderzoek sereen kan verlopen. Want enkel dat kan de waarheid achterhalen", besluit Saphia Wesphael. (Belga/TE)

"Misschien slagen jullie erin ons zwart en kapot te maken, maar ik ben er absoluut van overtuigd dat mijn vader onschuldig is", schrijft ze in een brief aan de pers. "In tegenstelling tot jullie beschik ik over heel wat troeven om de situatie rationeel te analyseren. Inbegrepen ontlastende elementen waarvoor men zich hoedt die jullie te bezorgen", gaat ze verder. De dochter van Bernard Wesphael is van mening dat het vermoeden van onschuld in deze zaak is "begraven" en dat "alle notie van respect is afgeschaft". "Volgens de advocaten van beide partijen werden elementen in het dossier geschonden. Onze beide families staan machteloos langs de zijlijn toe te kijken naar deze vulgaire mediahetze zonder enige nuance en meer dan twijfelachtige beweringen waardoor de bevolking foute informatie krijgt die zogezegd op waarheid berust", schrijft de dochter van Wesphael.Voor Saphia Wesphael is het recht op informatie vandaag verworden tot het recht van informanten om zogezegde waarheden te ensceneren ongeacht de lezers, kijkers of luisteraars."Aan een bepaalde pers vraag ik of het niet slimmer zou zijn om op te houden met die opeenvolgende zogezegde onthullingen zodat het onderzoek sereen kan verlopen. Want enkel dat kan de waarheid achterhalen", besluit Saphia Wesphael. (Belga/TE)