Op de dag dat procureur des Konings Herman Dams een stap opzij zette omdat er een onderzoek loopt naar zijn ingrijpen op de dag dat Jacob werd doodgeslagen in de politiecel, verscheen in het Staatsblad de bevordering van De Laet, melden meerder kranten. Minister van Justitie Annemie Turtelboom nam de beslissing enkele dagen voor de Panorama-uitzending over Jacob.

Schriftvervalsing

Volgens betrokkenen was het De Laet die de lokale politie de opdracht gaf om Jacob te laten kalmeren. Volgens familie en de advocaten van Jacob zou ze in het dossier daarbij schriftvervalsing gepleegd hebben. Na onderzoek is die aanklacht geseponeerd. Zodra Kim De Laet de eed heeft afgelegd, start ze een mandaat voor een termijn van drie jaar. (Belga/TV)

Op de dag dat procureur des Konings Herman Dams een stap opzij zette omdat er een onderzoek loopt naar zijn ingrijpen op de dag dat Jacob werd doodgeslagen in de politiecel, verscheen in het Staatsblad de bevordering van De Laet, melden meerder kranten. Minister van Justitie Annemie Turtelboom nam de beslissing enkele dagen voor de Panorama-uitzending over Jacob.Schriftvervalsing Volgens betrokkenen was het De Laet die de lokale politie de opdracht gaf om Jacob te laten kalmeren. Volgens familie en de advocaten van Jacob zou ze in het dossier daarbij schriftvervalsing gepleegd hebben. Na onderzoek is die aanklacht geseponeerd. Zodra Kim De Laet de eed heeft afgelegd, start ze een mandaat voor een termijn van drie jaar. (Belga/TV)