Oud-premier en huidig Oeso-topman Yves Leterme (CD&V) noemt het 'verstandig' dat de federale regering beslist heeft om het geplande begrotingsevenwicht in 2015 met een jaar uit te stellen.

De federale regering besliste deze week om het nominale begrotingsevenwicht pas in 2016 opnieuw uit de rode cijfers te halen. In de vorige afspraken met Europa was dat nog voor 2015, maar de aanhoudende crisis drukte de overheidsfinanciën sindsdien verder in het rood. Ons land belooft tegen 2015 wel al een structureel begrotingsevenwicht, dus ontdaan van alle eenmalige mee- en tegenvallers.

CD&V'er Leterme heeft begrip voor die aanpak, zo zei hij in het VTM-nieuws. 'Ik denk dat men een goed evenwicht vindt tussen verder saneren, de schuld verminderen en het tekort beperken, maar aan de andere kant ook zorgt dat de consumptie, de investeringen en de groei zo groot mogelijk blijven', zei Leterme. 'Ik denk dat dit een verstandige beslissing is, ja.' (Belga/KVDA)

Oud-premier en huidig Oeso-topman Yves Leterme (CD&V) noemt het 'verstandig' dat de federale regering beslist heeft om het geplande begrotingsevenwicht in 2015 met een jaar uit te stellen. De federale regering besliste deze week om het nominale begrotingsevenwicht pas in 2016 opnieuw uit de rode cijfers te halen. In de vorige afspraken met Europa was dat nog voor 2015, maar de aanhoudende crisis drukte de overheidsfinanciën sindsdien verder in het rood. Ons land belooft tegen 2015 wel al een structureel begrotingsevenwicht, dus ontdaan van alle eenmalige mee- en tegenvallers. CD&V'er Leterme heeft begrip voor die aanpak, zo zei hij in het VTM-nieuws. 'Ik denk dat men een goed evenwicht vindt tussen verder saneren, de schuld verminderen en het tekort beperken, maar aan de andere kant ook zorgt dat de consumptie, de investeringen en de groei zo groot mogelijk blijven', zei Leterme. 'Ik denk dat dit een verstandige beslissing is, ja.' (Belga/KVDA)