Volgens de krant De Tijd doet op zowat alle CD&V-kabinetten het gerucht de ronde dat Leterme het beu is, zeker na de sms-affaire die in Story losbarstte. Hij zou naar een exit zoeken. Hij heeft zelfs al iets concreets op het oog, wordt gefluisterd.

Er wordt vanuit gegaan dat Leterme, die goede contacten heeft in de Europese Volkspartij (EVP), op een Europese topjob mikt. Maar dat ligt niet voor de hand: met partijgenoot en Europees president Herman Van Rompuy zit er al een Belg op de hoogste Europese post. Eind dit jaar loopt wel het mandaat van Philippe Maystadt (cdH) aan het hoofd van de Europese Investeringsbank (EIB) af, maar na twee mandaten van zes jaar is het uitgesloten dat opnieuw een Belg de EIB zou gaan leiden.

Na de historische verkiezingsnederlaag van CD&V op 13 juni 2010 leek Leterme afgeschreven, maar vanuit zijn regering van lopende zaken vocht hij terug. Ook in een volgende regering zou hij zeker een plaats krijgen, maar door het verhaal over de amoureuze sms'en is er iets gebroken, luidt het. (Belga)

Volgens de krant De Tijd doet op zowat alle CD&V-kabinetten het gerucht de ronde dat Leterme het beu is, zeker na de sms-affaire die in Story losbarstte. Hij zou naar een exit zoeken. Hij heeft zelfs al iets concreets op het oog, wordt gefluisterd. Er wordt vanuit gegaan dat Leterme, die goede contacten heeft in de Europese Volkspartij (EVP), op een Europese topjob mikt. Maar dat ligt niet voor de hand: met partijgenoot en Europees president Herman Van Rompuy zit er al een Belg op de hoogste Europese post. Eind dit jaar loopt wel het mandaat van Philippe Maystadt (cdH) aan het hoofd van de Europese Investeringsbank (EIB) af, maar na twee mandaten van zes jaar is het uitgesloten dat opnieuw een Belg de EIB zou gaan leiden. Na de historische verkiezingsnederlaag van CD&V op 13 juni 2010 leek Leterme afgeschreven, maar vanuit zijn regering van lopende zaken vocht hij terug. Ook in een volgende regering zou hij zeker een plaats krijgen, maar door het verhaal over de amoureuze sms'en is er iets gebroken, luidt het. (Belga)