In oktober vertrokken de drie activisten per zeilboot naar Chili om deel te nemen aan een Klimaatconferentie van de VN. Maar vanwege de sociale spanningen en protesten in het Zuid-Amerikaanse land annuleerde Chili de conferentie. De top verhuisde daarop naar Madrid, maar daar konden de klimaatactivisten niet meer op tijd geraken per boot. De drie jonge vrouwen zetten daarom hun reis verder.

Na twee maanden reizen kwamen ze aan in Brazilië, waar ze deelnamen aan een top in het Amazone-regenwoud waar wetenschappers, klimaatactivisten en de inheemse bevolking bijeenkwamen. Vervolgens trokken ze naar Martinique. Normaal gezien komen ze maandag om 5 uur terug aan land in Europa.

'Na deze educatieve reis zijn we nog meer vastberaden om onze strijd voor het klimaat verder te zetten', klinkt het vrijdag in het persbericht. In het kader van de Week van de Oceanen plant de organisatie daarom op 7 februari een actiedag in Brussel.

In oktober vertrokken de drie activisten per zeilboot naar Chili om deel te nemen aan een Klimaatconferentie van de VN. Maar vanwege de sociale spanningen en protesten in het Zuid-Amerikaanse land annuleerde Chili de conferentie. De top verhuisde daarop naar Madrid, maar daar konden de klimaatactivisten niet meer op tijd geraken per boot. De drie jonge vrouwen zetten daarom hun reis verder. Na twee maanden reizen kwamen ze aan in Brazilië, waar ze deelnamen aan een top in het Amazone-regenwoud waar wetenschappers, klimaatactivisten en de inheemse bevolking bijeenkwamen. Vervolgens trokken ze naar Martinique. Normaal gezien komen ze maandag om 5 uur terug aan land in Europa. 'Na deze educatieve reis zijn we nog meer vastberaden om onze strijd voor het klimaat verder te zetten', klinkt het vrijdag in het persbericht. In het kader van de Week van de Oceanen plant de organisatie daarom op 7 februari een actiedag in Brussel.