Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Ik zit ondertussen ongeveer 3 jaar in het zadel als gemeenteraadslid te Hoeilaart. Daarvoor was ik lokaal jongerenvoorzitter maar ik heb ondertussen de fakkel aan drie enthousiaste Hoeilaartse jongeren doorgegeven. Sinds ik zeer actief deelneem aan de besluitvorming in mijn gemeente, heb ik een klaar en duidelijk beeld op het beleid binnen mijn gemeente gekregen. Het is steeds mijn betrachting om op een constructieve manier op het Hoeilaartse beleid te wegen.

De inzet van de gemeenteraadsverkiezingen houdt voor mij in: voldoende accenten in het beleid leggen die beantwoorden aan de werkelijke noden en behoeften van de Hoeilaartse bevolking. We dienen m.a.w. te streven naar een beleid waar elke Hoeilander inbegrepen is.

Om dit streven alle kracht bij te zetten, dient de gemeente tussen de mensen te staan zodat ze de vinger steeds aan de pols kan houden.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Ik koppel terug naar vraag 1 en dan kan ik makkelijk besluiten dat in de eerste plaats de inwoners van Hoeilaart de winnaars van de verkiezingen dienen te zijn. Ik hoop vooral dat de coalitie die het beleid in de volgende legislatuur zal voeren vooral oog heeft voor zaken waar de Hoeilander echt van wakker ligt. Op die zaken zal dan ook prioritair op ingezet dienen te worden.

Wat is van belang in uw gemeente?

Net als de andere omliggende gemeenten uit de Vlaamse rand zal betaalbaar wonen één van de speerpunten in deze gemeenteraadsverkiezingen worden. Naast betaalbaar wonen dienen we ook de hand aan de ploeg te slaan m.b.t. de inbrakenplaag. In parallel dienen we ook het structureel personeelstekort binnen onze politiezone Druivenstreek weg te werken. Daarnaast verdient het verenigingsleven meer ondersteuning en dienen we ook voldoende kinderopvangplaatsen te creëren. Ik zou ook wensen te pleiten voor een gerichtere aanpak van het onderhoud van de voet- en fietspaden in onze gemeente. Misschien dienen we, net zoals in Nederland, te evolueren naar het cyclisch onderhoud van onze wegen en paden.

Ook heel wat (sport) verenigingen in Hoeilaart kampen met plaatsgebrek. Daarom moeten we dringend werk van maken van wel doordachte oplossingen zodat we onze bloeiende verenigingen niet in de kou hoeven te laten staan. Tevens dienen we erover te waken dat we het landelijke en groene karakter van deze prachtige gemeente vrijwaren.

Wenst u het beleid in Hoeilaart op de voet te volgen, surf dan ook eens naar mijn weblog . (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?Ik zit ondertussen ongeveer 3 jaar in het zadel als gemeenteraadslid te Hoeilaart. Daarvoor was ik lokaal jongerenvoorzitter maar ik heb ondertussen de fakkel aan drie enthousiaste Hoeilaartse jongeren doorgegeven. Sinds ik zeer actief deelneem aan de besluitvorming in mijn gemeente, heb ik een klaar en duidelijk beeld op het beleid binnen mijn gemeente gekregen. Het is steeds mijn betrachting om op een constructieve manier op het Hoeilaartse beleid te wegen. De inzet van de gemeenteraadsverkiezingen houdt voor mij in: voldoende accenten in het beleid leggen die beantwoorden aan de werkelijke noden en behoeften van de Hoeilaartse bevolking. We dienen m.a.w. te streven naar een beleid waar elke Hoeilander inbegrepen is. Om dit streven alle kracht bij te zetten, dient de gemeente tussen de mensen te staan zodat ze de vinger steeds aan de pols kan houden. Wie worden de winnaars, wie de verliezers?Ik koppel terug naar vraag 1 en dan kan ik makkelijk besluiten dat in de eerste plaats de inwoners van Hoeilaart de winnaars van de verkiezingen dienen te zijn. Ik hoop vooral dat de coalitie die het beleid in de volgende legislatuur zal voeren vooral oog heeft voor zaken waar de Hoeilander echt van wakker ligt. Op die zaken zal dan ook prioritair op ingezet dienen te worden. Wat is van belang in uw gemeente? Net als de andere omliggende gemeenten uit de Vlaamse rand zal betaalbaar wonen één van de speerpunten in deze gemeenteraadsverkiezingen worden. Naast betaalbaar wonen dienen we ook de hand aan de ploeg te slaan m.b.t. de inbrakenplaag. In parallel dienen we ook het structureel personeelstekort binnen onze politiezone Druivenstreek weg te werken. Daarnaast verdient het verenigingsleven meer ondersteuning en dienen we ook voldoende kinderopvangplaatsen te creëren. Ik zou ook wensen te pleiten voor een gerichtere aanpak van het onderhoud van de voet- en fietspaden in onze gemeente. Misschien dienen we, net zoals in Nederland, te evolueren naar het cyclisch onderhoud van onze wegen en paden. Ook heel wat (sport) verenigingen in Hoeilaart kampen met plaatsgebrek. Daarom moeten we dringend werk van maken van wel doordachte oplossingen zodat we onze bloeiende verenigingen niet in de kou hoeven te laten staan. Tevens dienen we erover te waken dat we het landelijke en groene karakter van deze prachtige gemeente vrijwaren. Wenst u het beleid in Hoeilaart op de voet te volgen, surf dan ook eens naar mijn weblog . (SD)