Eerder deze maand liet Kristof Calvo weten dat hij wilde stoppen als voorzitter van de Groen-Kamerleden. De Mechelaar blijft wel Kamerlid, maar hij wil zich meer concentreren op de democratische vernieuwing en daarnaast wil hij zich ook gaan inzetten bij de denktank van het Nederlandse GroenLinks.

Calvo geeft nu de fakkel door aan Wouter De Vriendt. De Oostendenaar, die al sinds 2007 in de Kamer zetelt, werd donderdag door de fractie verkozen. De Vriendt zelf noemt het "een hele eer" om de Groen-fractieleden aan te voeren.

De gezamenlijke Ecolo/Groen-fractie in de Kamer wordt momenteel geleid door Ecolo-Kamerid Gilles Vanden Burre. De groene partijen weken met een beurtrol. Voor Vanden Burre was Calvo de gemeenschappelijke fractieleider. Volgende keer is het dus in principe de beurt aan Wouter De Vriendt.

Eerder deze maand liet Kristof Calvo weten dat hij wilde stoppen als voorzitter van de Groen-Kamerleden. De Mechelaar blijft wel Kamerlid, maar hij wil zich meer concentreren op de democratische vernieuwing en daarnaast wil hij zich ook gaan inzetten bij de denktank van het Nederlandse GroenLinks. Calvo geeft nu de fakkel door aan Wouter De Vriendt. De Oostendenaar, die al sinds 2007 in de Kamer zetelt, werd donderdag door de fractie verkozen. De Vriendt zelf noemt het "een hele eer" om de Groen-fractieleden aan te voeren. De gezamenlijke Ecolo/Groen-fractie in de Kamer wordt momenteel geleid door Ecolo-Kamerid Gilles Vanden Burre. De groene partijen weken met een beurtrol. Voor Vanden Burre was Calvo de gemeenschappelijke fractieleider. Volgende keer is het dus in principe de beurt aan Wouter De Vriendt.