Het bilateraal overleg komt er een dag na een moeilijk verlopen gezamenlijke vergadering van het triumviraat. CD&V-voorzitter Wouter Beke blijft rustig verder onderhandelen.

Beke, De Wever en Di Rupo zaten woensdag tot 21.00 uur samen rond de tafel. Ze hadden het over een gedeeltelijke overheveling van de gezondheidszorg en een hervorming van de bijzondere financieringswet. Vooral dat tweede luik zorgde voor de nodige spanning. "Het is ontgoochelend en niet zo goed verlopen", luidt het officieel in de omgeving van de koninklijke onderhandelaar.

Bilateraal

Toch praat Beke donderdag alweer met de twee overwinnaars van de verkiezingen van vorig jaar. Deze keer gebeurt dat bilateraal.

Vrijdagmiddag zitten Beke en De Wever samen aan tafel met de andere Vlaamse partijvoorzitters. Eerder gebeurde dat al met de Franstaligen van PS, MR, Ecolo en cdH. De Franstalige partijvoorzitters zouden donderdagvoormiddag naar verluidt overigens de koppen bij elkaar hebben gestoken.

Koning

Om 16.30 uur trekt de CD&V-voorzitter dan weer naar het kasteel van Laken voor een nieuw tussentijds verslag. Dat het om een tussentijds verslag gaat, wijst erop dat Beke zeker ook volgende week zijn opdracht nog voortzet, ondanks het enorme scepticisme dat heerst over zijn missie.

De Vlaams-nationalisten laten nu al verstaan dat ze na Beke zelf het heft in handen willen nemen, maar of de andere partijen dat zullen toelaten, valt nog af te wachten. Open Vld staat wel positief tegenover een N-VA-initiatief, liet Vincent Van Quickenborne donderdag op Twitter nog eens weten. (Belga)

Het bilateraal overleg komt er een dag na een moeilijk verlopen gezamenlijke vergadering van het triumviraat. CD&V-voorzitter Wouter Beke blijft rustig verder onderhandelen. Beke, De Wever en Di Rupo zaten woensdag tot 21.00 uur samen rond de tafel. Ze hadden het over een gedeeltelijke overheveling van de gezondheidszorg en een hervorming van de bijzondere financieringswet. Vooral dat tweede luik zorgde voor de nodige spanning. "Het is ontgoochelend en niet zo goed verlopen", luidt het officieel in de omgeving van de koninklijke onderhandelaar. Bilateraal Toch praat Beke donderdag alweer met de twee overwinnaars van de verkiezingen van vorig jaar. Deze keer gebeurt dat bilateraal. Vrijdagmiddag zitten Beke en De Wever samen aan tafel met de andere Vlaamse partijvoorzitters. Eerder gebeurde dat al met de Franstaligen van PS, MR, Ecolo en cdH. De Franstalige partijvoorzitters zouden donderdagvoormiddag naar verluidt overigens de koppen bij elkaar hebben gestoken.Koning Om 16.30 uur trekt de CD&V-voorzitter dan weer naar het kasteel van Laken voor een nieuw tussentijds verslag. Dat het om een tussentijds verslag gaat, wijst erop dat Beke zeker ook volgende week zijn opdracht nog voortzet, ondanks het enorme scepticisme dat heerst over zijn missie. De Vlaams-nationalisten laten nu al verstaan dat ze na Beke zelf het heft in handen willen nemen, maar of de andere partijen dat zullen toelaten, valt nog af te wachten. Open Vld staat wel positief tegenover een N-VA-initiatief, liet Vincent Van Quickenborne donderdag op Twitter nog eens weten. (Belga)