'Voor CD&V is samenwerking met PVDA geen optie', zegt voorzitter Wouter Beke op Twitter.

SP.A en PVDA stelden zaterdag hun bestuursakkoord voor in het Oost-Vlaamse Zelzate. Het is de eerste keer dat de extreemlinkse partij in een gemeentebestuur komt.

Voor CD&V-voorzitter Wouter Beke gaat een samenwerking met de Partij van de Arbeid te ver. 'Voor CD&V is samenwerking met PVDA geen optie', zegt hij op twitter. 'Het programma van een christendemocraat zal altijd onverenigbaar zijn met extremen. Ongelooflijk dat SP.A doet, waar zelfs PS niet aan wil beginnen.' In Wallonië zette de Waalse tegenhanger PTB sterke resultaten neer, maar de coalitieonderhandelingen met de PS in verschillende steden en gemeenten leiden voorlopig nergens tot resultaat.

Eerder hadden ook N-VA-voorzitter Bart De Wever en Open VLD-kopvrouw Gwendolyn Rutten kritiek op de nieuwe coalitie in Zelzate.

'Voor CD&V is samenwerking met PVDA geen optie', zegt voorzitter Wouter Beke op Twitter.SP.A en PVDA stelden zaterdag hun bestuursakkoord voor in het Oost-Vlaamse Zelzate. Het is de eerste keer dat de extreemlinkse partij in een gemeentebestuur komt.Voor CD&V-voorzitter Wouter Beke gaat een samenwerking met de Partij van de Arbeid te ver. 'Voor CD&V is samenwerking met PVDA geen optie', zegt hij op twitter. 'Het programma van een christendemocraat zal altijd onverenigbaar zijn met extremen. Ongelooflijk dat SP.A doet, waar zelfs PS niet aan wil beginnen.' In Wallonië zette de Waalse tegenhanger PTB sterke resultaten neer, maar de coalitieonderhandelingen met de PS in verschillende steden en gemeenten leiden voorlopig nergens tot resultaat.Eerder hadden ook N-VA-voorzitter Bart De Wever en Open VLD-kopvrouw Gwendolyn Rutten kritiek op de nieuwe coalitie in Zelzate.