Elio Di Rupo heeft aan CD&V-voorzitter Wouter Beke laten weten dat de andere partijen positief hebben geantwoord op de voorstellen van de formateur. Beke zal dus vanavond de vergadering van de acht partijvoorzitters bijwonen.
Dat laat CD&V weten. De vergadering begint om 18 uur op het kabinet van vicepremier Laurette Onkelinx (PS).

Voorwaarde
Beke had gisteren gezegd dat zijn partij bereid is onmiddellijk onderhandelingen over B-H-V op te starten, op voorwaarde dat de andere partijen bereid zijn de 'ballast' - de punten rond het taalgebruik in Brussel, de tweetalige kieslijsten, de federale kieskring en de ratificatie van het minderhedenverdrag - uit de onderhandelingen te lichten.

Vanochtend nodigde Di Rupo de voorzitters van CD&V, Open VLD, SP.A, Groen!, PS, MR, CDH en Ecolo uit voor een vergadering in de loop van de avond. Hij zei te hopen dat samen een gemeenschappelijke werkmethode zal kunnen worden afgesproken en dat er een vertrouwensklimaat ontstaat om de onderhandelingen te doen slagen.

Beke liet daarop weten dat CD&V eerst van Di Rupo wilde weten of de zeven andere partijen positief antwoorden op de voorstellen van de formateur. (Belga/KVDA)

Elio Di Rupo heeft aan CD&V-voorzitter Wouter Beke laten weten dat de andere partijen positief hebben geantwoord op de voorstellen van de formateur. Beke zal dus vanavond de vergadering van de acht partijvoorzitters bijwonen. Dat laat CD&V weten. De vergadering begint om 18 uur op het kabinet van vicepremier Laurette Onkelinx (PS). Voorwaarde Beke had gisteren gezegd dat zijn partij bereid is onmiddellijk onderhandelingen over B-H-V op te starten, op voorwaarde dat de andere partijen bereid zijn de 'ballast' - de punten rond het taalgebruik in Brussel, de tweetalige kieslijsten, de federale kieskring en de ratificatie van het minderhedenverdrag - uit de onderhandelingen te lichten. Vanochtend nodigde Di Rupo de voorzitters van CD&V, Open VLD, SP.A, Groen!, PS, MR, CDH en Ecolo uit voor een vergadering in de loop van de avond. Hij zei te hopen dat samen een gemeenschappelijke werkmethode zal kunnen worden afgesproken en dat er een vertrouwensklimaat ontstaat om de onderhandelingen te doen slagen. Beke liet daarop weten dat CD&V eerst van Di Rupo wilde weten of de zeven andere partijen positief antwoorden op de voorstellen van de formateur. (Belga/KVDA)