Op het Twitteraccount van CD&V-voorzitter Wouter Beke verschenen deze ochtend enkele opmerkelijke tweets zoals 'Ik haat school' en 'Boterhammen zijn stom'.

Beke zegt aan Knack.be dat zijn account niet werd gehackt. De tweets werden wel degelijk uit eigen naam verstuurd en staan in het teken van een nieuwe campagne voor Opvoedingslijn.be, een infolijn waar ouders terecht kunnen voor tips over de opvoeding. Het is een campagne die ouders moet helpen om hun kinderen te leren omgaan met sociale media. Verschillende thema's zoals wat kan en niet kan op het internet en hoe lang je kind achter de pc mag zitten, komen aan bod.

"Kinderen opvoeden is niet enkel rozengeur en maneschijn. Het is een illusie dat ouders perfect moeten zijn. Dat legt enkel maar druk op de schouders van de ouders én het kind", zegt directrice De Block. Daarom kan het volgens De Block interessant zijn voor ouders, grootouders en opvoeders om eens hun verhaal te doen. "Mensen zijn vaak opgelucht dat ze hun verhaal eens kunnen vertellen. We merken trouwens een verandering in Vlaanderen dat we niet langer bang zijn om toe te geven dat het niet allemaal goed gaat. Fouten maken mag."

Uit het jaarverslag van 2014 blijkt dat de opvoedingslijn vorig jaar 1.770 keer geraadpleegd werd. "Vragen over het internetgebruik van kinderen zitten in stijgende lijn. Maar de meeste ouders contacteren ons met vragen over de ouder-kind-relatie", aldus De Block. Vooralsnog lijken moeders sneller de stap te zetten om advies in te winnen. In 2014 namen 802 moeders contact op met de opvoedingslijn, tegenover 119 vaders. Al kan dit cijfer nog hoger liggen want van 331 mensen was het geslacht onbekend. Wouter Beke riep zijn Twitter-volgers alvast op om niet met hun vragen te blijven zitten. "Opvoeden is niet altijd gemakkelijk. Heb je vragen over kinderen en het gebruik van sociale media? Contacteer dan: Opvoedingslijn.be".(Belga/MVM)

Op het Twitteraccount van CD&V-voorzitter Wouter Beke verschenen deze ochtend enkele opmerkelijke tweets zoals 'Ik haat school' en 'Boterhammen zijn stom'. Beke zegt aan Knack.be dat zijn account niet werd gehackt. De tweets werden wel degelijk uit eigen naam verstuurd en staan in het teken van een nieuwe campagne voor Opvoedingslijn.be, een infolijn waar ouders terecht kunnen voor tips over de opvoeding. Het is een campagne die ouders moet helpen om hun kinderen te leren omgaan met sociale media. Verschillende thema's zoals wat kan en niet kan op het internet en hoe lang je kind achter de pc mag zitten, komen aan bod. "Kinderen opvoeden is niet enkel rozengeur en maneschijn. Het is een illusie dat ouders perfect moeten zijn. Dat legt enkel maar druk op de schouders van de ouders én het kind", zegt directrice De Block. Daarom kan het volgens De Block interessant zijn voor ouders, grootouders en opvoeders om eens hun verhaal te doen. "Mensen zijn vaak opgelucht dat ze hun verhaal eens kunnen vertellen. We merken trouwens een verandering in Vlaanderen dat we niet langer bang zijn om toe te geven dat het niet allemaal goed gaat. Fouten maken mag." Uit het jaarverslag van 2014 blijkt dat de opvoedingslijn vorig jaar 1.770 keer geraadpleegd werd. "Vragen over het internetgebruik van kinderen zitten in stijgende lijn. Maar de meeste ouders contacteren ons met vragen over de ouder-kind-relatie", aldus De Block. Vooralsnog lijken moeders sneller de stap te zetten om advies in te winnen. In 2014 namen 802 moeders contact op met de opvoedingslijn, tegenover 119 vaders. Al kan dit cijfer nog hoger liggen want van 331 mensen was het geslacht onbekend. Wouter Beke riep zijn Twitter-volgers alvast op om niet met hun vragen te blijven zitten. "Opvoeden is niet altijd gemakkelijk. Heb je vragen over kinderen en het gebruik van sociale media? Contacteer dan: Opvoedingslijn.be".(Belga/MVM)