Meryame Kitir (sp.a) nodigde Wouter Beke uit voor een wisselmeerderheid om een wetsvoorstel over de meerwaardebelasting te stemmen in het parlement. "Zo krijgt de bevolking alsnog waar ze recht op heeft: een eerlijke fiscale bijdrage van de grote vermogens in dit land. "Waar wacht je nog op, Wouter Beke? ", vroeg Kitir zich af in De Zondag.

"Dat is een heel doorzichtig nummertje, daar doen we niet aan mee", zei partijvoorzitter Wouter Beke zondagmiddag in een reactie in het VRT-programma De zevende dag. De kans bestaat er namelijk in dat de wisselmeerderheid kan leiden tot het einde van de federale regering.

De CD&V-voorzitter wijst het voorstel van sp.a-Kamerfractievoorzitster Meryame Kitir dus af, want 'in de vorige regeringen waren de socialisten de eersten om te zeggen: laten we geen wisselmeerderheden sluiten over dergelijke thema's'.

"In The State of the Union staat dat een rechtvaardige fiscaliteit belangrijk is. Wij hebben een voorstel ingediend, maar zijn bereid om ook de voorstellen van de andere partijen te onderzoeken", aldus Beke, die opriep om hierover 'niet te veel publieke discussie te voeren', maar de voorstellen rustig te beoordelen.

Het voorstel van Kitir kan wel rekenen op bijval van Kristof Calvo, fractieleider van Groen. "Ik begrijp de terughoudendheid. Het is zeer uitzonderlijk om zoiets te beslissen via het parlement, maar het is ook heel uitzonderlijk hoe de partijen in deze meerderheid met elkaar omgaan", aldus Calvo in De zevende dag.

Meryame Kitir (sp.a) nodigde Wouter Beke uit voor een wisselmeerderheid om een wetsvoorstel over de meerwaardebelasting te stemmen in het parlement. "Zo krijgt de bevolking alsnog waar ze recht op heeft: een eerlijke fiscale bijdrage van de grote vermogens in dit land. "Waar wacht je nog op, Wouter Beke? ", vroeg Kitir zich af in De Zondag."Dat is een heel doorzichtig nummertje, daar doen we niet aan mee", zei partijvoorzitter Wouter Beke zondagmiddag in een reactie in het VRT-programma De zevende dag. De kans bestaat er namelijk in dat de wisselmeerderheid kan leiden tot het einde van de federale regering. De CD&V-voorzitter wijst het voorstel van sp.a-Kamerfractievoorzitster Meryame Kitir dus af, want 'in de vorige regeringen waren de socialisten de eersten om te zeggen: laten we geen wisselmeerderheden sluiten over dergelijke thema's'. "In The State of the Union staat dat een rechtvaardige fiscaliteit belangrijk is. Wij hebben een voorstel ingediend, maar zijn bereid om ook de voorstellen van de andere partijen te onderzoeken", aldus Beke, die opriep om hierover 'niet te veel publieke discussie te voeren', maar de voorstellen rustig te beoordelen. Het voorstel van Kitir kan wel rekenen op bijval van Kristof Calvo, fractieleider van Groen. "Ik begrijp de terughoudendheid. Het is zeer uitzonderlijk om zoiets te beslissen via het parlement, maar het is ook heel uitzonderlijk hoe de partijen in deze meerderheid met elkaar omgaan", aldus Calvo in De zevende dag.