Wouter Beke (CD&V) kondigt miljoen huisbezoeken aan

13/01/18 om 20:00 - Bijgewerkt op 14/01/18 om 08:12

Bron: Belga

CD&V-voorzitter Wouter Beke kondigde in zijn nieuwjaarstoespraak aan dat zijn partij één miljoen huisbezoeken zal afleggen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Wouter Beke (CD&V) kondigt miljoen huisbezoeken aan

Wouter Beke © belga

CD&V-voorzitter Wouter Beke riep zijn partijleden tijdens zijn toespraak in het Antwerpse Lint op dit jaar een miljoen huisbezoeken af te leggen om de kiezer te overtuigen bij de lokale verkiezingen in oktober voor CD&V te kiezen.

"Eén miljoen keer voor een Vlaanderen waar niet de splijtzwammen en de haatzaaiers heersen, maar de redelijkheid en het fatsoen", aldus Beke.

Vicepremier Kris Peeters heeft alvast beloofd in Antwerpen zijn steentje bij te dragen. De armoede, de veiligheid en de mobiliteitsproblemen in de stad zijn de drie thema's die hij daarbij naar voren wil schuiven.

Beke sprak in zijn toespraak zaterdag ook over identiteit: "We laten onze identiteit niet bedreigen van buitenaf, door mensen die onze manier van leven in vraag stellen. Maar ook niet van binnenuit."

"Wie in Vlaanderen woont, spreekt Nederlands en respecteert onze cultuur. Wie in Vlaanderen naar school gaat, doet dat in het Nederlands", waarmee hij verwees naar het idee van het gemeenschapsonderwijs om ook andere talen toe te laten op de speelplaats.

"Vlaming zijn, dat is de vrijheid hebben om jezelf te zijn op straat, gelovig of niet. Vlaming zijn, dat is mannen én vrouwen respectvol behandelen", aldus Beke.

De voorzitter oogstte in Lint nog applaus met zijn analyse van de asielcrisis: "Terreur en criminaliteit bestrijden we keihard. En wie geen asiel krijgt of geen asiel vraagt, kan niet blijven. Maar wij zullen altijd onze menselijkheid bewaren."

Helihaven en Catalonië

Op de parking van de receptie werd naar jaarlijkse gewoonte gemanifesteerd. Deze keer niet door boze ACV'ers, maar door omwonenden die de helihaven op de terreinen van de AED-studios niet zien zitten, en door Catalaanse separatisten.

Onze partners