Met een taser of stroomstootwapen worden de spieren van het lichaam tijdelijk verlamd door een elektrische schok. De vraag om dat wapen toe te voegen aan de basisuitrusting komt er na verschillende schietincidenten waarbij een verdachte geraakt werd door een politiekogel, maar toch niet geveld werd en dus gevaarlijk bleef.

'Wanneer je met politiekogels geen vitale organen raakt, dan kan de dader gewoon verder gaan', zegt Nicholas Paelinck, korpschef van de politiezone Westkust. 'Met een taser kan men onmiddellijk iemand neutraliseren. Daarom vragen we om daarmee uitgerust te worden.' Voor het einde van dit jaar moet daar duidelijkheid over komen, meldt VTM NIEUWS.

'Op vraag van de lokale politiezones onderzoeken we in welke omstandigheden een taser kan gebruikt worden', luidt de reactie bij Binnenlandse Zaken. 'We verwachten een advies van de wapencommissie van de politie voor het einde van het jaar. Pas dan nemen we de definitieve beslissing.'

(Belga/SK)

Met een taser of stroomstootwapen worden de spieren van het lichaam tijdelijk verlamd door een elektrische schok. De vraag om dat wapen toe te voegen aan de basisuitrusting komt er na verschillende schietincidenten waarbij een verdachte geraakt werd door een politiekogel, maar toch niet geveld werd en dus gevaarlijk bleef.'Wanneer je met politiekogels geen vitale organen raakt, dan kan de dader gewoon verder gaan', zegt Nicholas Paelinck, korpschef van de politiezone Westkust. 'Met een taser kan men onmiddellijk iemand neutraliseren. Daarom vragen we om daarmee uitgerust te worden.' Voor het einde van dit jaar moet daar duidelijkheid over komen, meldt VTM NIEUWS.'Op vraag van de lokale politiezones onderzoeken we in welke omstandigheden een taser kan gebruikt worden', luidt de reactie bij Binnenlandse Zaken. 'We verwachten een advies van de wapencommissie van de politie voor het einde van het jaar. Pas dan nemen we de definitieve beslissing.' (Belga/SK)