De hogere rentes komen er door de stijging van de internationale langetermijnrentes, staat in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Het is moeilijk te voorspellen hoe groot de stijging van de hypothecaire rente precies zal zijn.

Strengere regels

"De tijd van goedkope hypotheekrentes is sowieso voorbij", zegt economieprofessor Pascal Paepen. "Vroeger gaven de banken goedkope woonleningen, zolang de klant maar een ander winstgevend product kocht. Maar sinds de strengere internationale regelgeving voor banken gaat dat niet meer."

Spaarboekjes

De rentes op de spaarboekjes zullen niet meteen stijgen, omdat die afhangen van de kortetermijnrente die de Europese Centrale Bank vastlegt. En die is niet gestegen. (Belga/TV)

De hogere rentes komen er door de stijging van de internationale langetermijnrentes, staat in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Het is moeilijk te voorspellen hoe groot de stijging van de hypothecaire rente precies zal zijn.Strengere regels "De tijd van goedkope hypotheekrentes is sowieso voorbij", zegt economieprofessor Pascal Paepen. "Vroeger gaven de banken goedkope woonleningen, zolang de klant maar een ander winstgevend product kocht. Maar sinds de strengere internationale regelgeving voor banken gaat dat niet meer."Spaarboekjes De rentes op de spaarboekjes zullen niet meteen stijgen, omdat die afhangen van de kortetermijnrente die de Europese Centrale Bank vastlegt. En die is niet gestegen. (Belga/TV)