Dat is bevestigd door de woordvoerder van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V).

Wolf of wolfshond?

De voorbije weken dook het verhaal op van een wolf die in de buurt van Kluisbergen in de Vlaamse Ardennen zou ronddolen. Het dier dook op in een filmpje.

Voor sommige experts zou het als een paal boven water hebben gestaan dat het om een wolf ging, anderen - onder wie Jan Loos van het Meldpunt wolven en bioloog Dirk Draulans - reageerden voorzichtiger en opperden dat het wellicht om een wolfshond ging.

De viervoeter is intussen terecht en het blijkt effectief om een wolfshond te gaan, aldus het kabinet-Schauvliege. Lena de wolfshond is gewoon afkomstig uit de buurt en was uitgebroken. (Belga/KVDA)

Dat is bevestigd door de woordvoerder van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V).De voorbije weken dook het verhaal op van een wolf die in de buurt van Kluisbergen in de Vlaamse Ardennen zou ronddolen. Het dier dook op in een filmpje. Voor sommige experts zou het als een paal boven water hebben gestaan dat het om een wolf ging, anderen - onder wie Jan Loos van het Meldpunt wolven en bioloog Dirk Draulans - reageerden voorzichtiger en opperden dat het wellicht om een wolfshond ging. De viervoeter is intussen terecht en het blijkt effectief om een wolfshond te gaan, aldus het kabinet-Schauvliege. Lena de wolfshond is gewoon afkomstig uit de buurt en was uitgebroken. (Belga/KVDA)