Witwasonderzoek tegen Herman Schueremans

Herman Schueremans © Belga

Het parket van Leuven voert een strafonderzoek rond witwaspraktijken tegen festivalorganisator Herman Schueremans. Hij zou miljoenen euro’s witgewassen hebben via een Luxemburgse holding. Schueremans ontkent de feiten.

Dat meldt De Tijd woensdag. Het parket bevestigt het onderzoek. “We onderzoeken mogelijke witwasfeiten. Het gaat om een opsporingsonderzoek in handen van een parketmagistraat. Het dossier is geopend op basis van een aangifte in 2010 van verdachte transacties door de antiwitwascel. Het onderzoek loopt nog”, zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert in de krant.

Schueremans: ‘Misverstand’

Schueremans, die al twee keer discreet verhoord werd, hoopt dat het parket zal besluiten dat het om een misverstand gaat. “Het stoort me enorm dat men verkeerdelijk vermoedt dat ik wat dan ook wilde witwassen. Ik heb de betrokken structuur in elk geval nooit bewust in die optiek opgericht. Ik heb het beheer van mijn vermogen altijd toevertrouwd aan het fiscaal advocatenkantoor Tiberghien, dat alleen binnen het wettelijk kader handelde.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content