Mensen die de witte telefoongids thuis willen ontvangen, zullen daar vanaf volgend jaar expliciet om moeten vragen.

Federaal minister van Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) meldde woensdag dat de gids vanaf 2011 niet meer automatsch wordt geleverd aan mensen met een vaste telefoonlijn.

'Overbodig'

In 2009 werden niet minder dan 3,7 miljoen witte gidsen verdeeld. Vanaf 2011 zal men moeten inschrijven wil men het lijvige boekwerk noig in de bus krijgen. Dat zal kunnen per telefoon of via e-mail of brief.

De papieren versie is door het internet en de telefonische inlichtingendienst overbodig geworden, aldus Van Quickenborne.

De beslissing zal volgens hem tot een hele besparing leiden. Het gaat jaarlijks om 38.000 bomen en 1.512 ton CO2, zo rekent de minister voor. Aan de levering van de Gouden Gids verandert niets.

Mensen die de witte telefoongids thuis willen ontvangen, zullen daar vanaf volgend jaar expliciet om moeten vragen. Federaal minister van Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) meldde woensdag dat de gids vanaf 2011 niet meer automatsch wordt geleverd aan mensen met een vaste telefoonlijn.'Overbodig'In 2009 werden niet minder dan 3,7 miljoen witte gidsen verdeeld. Vanaf 2011 zal men moeten inschrijven wil men het lijvige boekwerk noig in de bus krijgen. Dat zal kunnen per telefoon of via e-mail of brief.De papieren versie is door het internet en de telefonische inlichtingendienst overbodig geworden, aldus Van Quickenborne.De beslissing zal volgens hem tot een hele besparing leiden. Het gaat jaarlijks om 38.000 bomen en 1.512 ton CO2, zo rekent de minister voor. Aan de levering van de Gouden Gids verandert niets.