Bracke zegt op Radio 1 te verwachten dat oppositie voeren in dat geval makkelijk zal zijn, omdat de regering volgens hem enkel zal samenhangen door een gedeelde afkeer voor N-VA.

'Nogal wat partijen herleiden hun politieke boodschap tot voor of tegen Bart De Wever, voor of tegen de N-VA', schrijft Bracke ook op zijn blog. Daar haalt hij onder meer Open VLD en SP.A door de mangel. 'Als je enige verhaal is dat je tegen De Wever bent, lijkt dat als cement misschien voldoende, maar om wat te doen?'

'Harakiri'

Diepgaande hervormingen zijn volgens Bracke alvast onmogelijk met zo'n bewindsploeg. Nochtans vragen internationale organisaties en de Europese instellingen geloofwaardige en diepgaande hervormingen, beklemtoont de voormalige VRT-journalist.

'Maar al wie het anders ziet, moet er maar aan beginnen', besluit hij. 'De eerste regering voor wie het onbelangrijk is waar ze voor is, als ze maar tegen De Wever is. Daar bestaat ook een woord voor: harakiri.' (Belga/SD)

Bracke zegt op Radio 1 te verwachten dat oppositie voeren in dat geval makkelijk zal zijn, omdat de regering volgens hem enkel zal samenhangen door een gedeelde afkeer voor N-VA. 'Nogal wat partijen herleiden hun politieke boodschap tot voor of tegen Bart De Wever, voor of tegen de N-VA', schrijft Bracke ook op zijn blog. Daar haalt hij onder meer Open VLD en SP.A door de mangel. 'Als je enige verhaal is dat je tegen De Wever bent, lijkt dat als cement misschien voldoende, maar om wat te doen?' 'Harakiri' Diepgaande hervormingen zijn volgens Bracke alvast onmogelijk met zo'n bewindsploeg. Nochtans vragen internationale organisaties en de Europese instellingen geloofwaardige en diepgaande hervormingen, beklemtoont de voormalige VRT-journalist. 'Maar al wie het anders ziet, moet er maar aan beginnen', besluit hij. 'De eerste regering voor wie het onbelangrijk is waar ze voor is, als ze maar tegen De Wever is. Daar bestaat ook een woord voor: harakiri.' (Belga/SD)