Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

In de krant getuigt een man hoe hij na zijn 65ste is blijven doorwerken. Maar nadat hij ziek was gevallen, en eerst zijn werkgever zijn loon twee weken doorbetaalde en daarna de mutualiteit hem een maand een uitkering gaf, werd die uitkering stopgezet omdat hij ouder is dan 65. Hij viel daardoor terug op een (lager) leefloon. "Ik word dus gestraft omdat ik langer wil werken", zegt hij.

Paul Callewaert, secretaris-generaal van de Socialistische Mutualiteiten, bevestigt dat er een hiaat in de wet zit. Wie jonger is dan 65 krijgt een ziekte-uitkering zolang zij of hij die nodig heeft. Callewaert roept de federale regering op de wetgeving snel aan te passen. Volgens de krant is het onduidelijk of de regering de sociale zekerheid voor werknemers ouder dan 65 inderdaad snel zal aanpassen. De ministers zouden elkaar daarover tegenspreken.

(Belga/RR)

Dat schrijft Gazet van Antwerpen. In de krant getuigt een man hoe hij na zijn 65ste is blijven doorwerken. Maar nadat hij ziek was gevallen, en eerst zijn werkgever zijn loon twee weken doorbetaalde en daarna de mutualiteit hem een maand een uitkering gaf, werd die uitkering stopgezet omdat hij ouder is dan 65. Hij viel daardoor terug op een (lager) leefloon. "Ik word dus gestraft omdat ik langer wil werken", zegt hij. Paul Callewaert, secretaris-generaal van de Socialistische Mutualiteiten, bevestigt dat er een hiaat in de wet zit. Wie jonger is dan 65 krijgt een ziekte-uitkering zolang zij of hij die nodig heeft. Callewaert roept de federale regering op de wetgeving snel aan te passen. Volgens de krant is het onduidelijk of de regering de sociale zekerheid voor werknemers ouder dan 65 inderdaad snel zal aanpassen. De ministers zouden elkaar daarover tegenspreken.(Belga/RR)