Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil met de nieuwe manier van evalueren 'de uitwassen van het systeem aanpakken' en het imago van het lerarenberoep opkrikken. 'Diegenen die het systeem van de vaste benoeming gebruiken als beschermend schild voor onwil of onbekwaamheid, moeten eruit', aldus Weyts.

Vandaag lijkt het bijna onmogelijk om vastbenoemde leerkrachten te ontslaan. De ontslagcijfers van het onderwijspersoneel zijn voor de minister een indicatie dat er iets schort aan de evaluatie- en ontslagprocedure. Zo werden er op een totaal van ongeveer 115.000 personeelsleden in het schooljaar 2018 29 vastbenoemde leerkrachten ontslagen en vorig school­jaar 16.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil met de nieuwe manier van evalueren 'de uitwassen van het systeem aanpakken' en het imago van het lerarenberoep opkrikken. 'Diegenen die het systeem van de vaste benoeming gebruiken als beschermend schild voor onwil of onbekwaamheid, moeten eruit', aldus Weyts. Vandaag lijkt het bijna onmogelijk om vastbenoemde leerkrachten te ontslaan. De ontslagcijfers van het onderwijspersoneel zijn voor de minister een indicatie dat er iets schort aan de evaluatie- en ontslagprocedure. Zo werden er op een totaal van ongeveer 115.000 personeelsleden in het schooljaar 2018 29 vastbenoemde leerkrachten ontslagen en vorig school­jaar 16.