De Nationale Evaluatiecommissie Zwangerschapsaf­breking pleitte er afgelopen week voor om anticonceptie gratis te maken tot 35 jaar. De commissie vindt ook dat er gratis condoomautomaten moeten worden geplaatst in de scholen. Weyts staat niet achter die aanbeveling.

'We moeten zorgen dat onze leraars kunnen lesgeven. Dat is hun kerntaak en al het andere, zoals gratis condooms uitdelen, hoort daar niet bij', aldus de minister.

Leerkracht secundair onderwijs was eerder al een knelpuntberoep. Sinds kort staat ook leerkracht lager onderwijs op de lijst. 'We willen zorgen dat het beroep veel aantrekkelijker wordt, met in eerste instantie meer respect en minder lasten', aldus Weyts.

De Nationale Evaluatiecommissie Zwangerschapsaf­breking pleitte er afgelopen week voor om anticonceptie gratis te maken tot 35 jaar. De commissie vindt ook dat er gratis condoomautomaten moeten worden geplaatst in de scholen. Weyts staat niet achter die aanbeveling. 'We moeten zorgen dat onze leraars kunnen lesgeven. Dat is hun kerntaak en al het andere, zoals gratis condooms uitdelen, hoort daar niet bij', aldus de minister. Leerkracht secundair onderwijs was eerder al een knelpuntberoep. Sinds kort staat ook leerkracht lager onderwijs op de lijst. 'We willen zorgen dat het beroep veel aantrekkelijker wordt, met in eerste instantie meer respect en minder lasten', aldus Weyts.