Een trein die geladen was met chemische producten schoot vrijdagochtend in brand ter hoogte van Wetteren en Schellebelle.

De machinist greep tijdig in. "Toen hij rook zag, slaagde hij er in het vuur te doven en de goederentrein op een zijspoor tot stilstand te brengen. De omwonenden kwamen niet in gevaar", zegt Thomas Baeke van Infrabel in Het Laatste Nieuws.

De heldhaftige machinist kwam er zelf met lichte brandwonden vanaf.

Ei zo na voltrok zich vrijdag dus opnieuw het scenario van begin mei 2013, toen in Wetteren de met chemische producten geladen wagons van een goederentrein in brand vlogen. Hierbij kwam een giftig gas vrij, dat 1 dode eiste en 49 gewonden veroorzaakte.

Een trein die geladen was met chemische producten schoot vrijdagochtend in brand ter hoogte van Wetteren en Schellebelle. De machinist greep tijdig in. "Toen hij rook zag, slaagde hij er in het vuur te doven en de goederentrein op een zijspoor tot stilstand te brengen. De omwonenden kwamen niet in gevaar", zegt Thomas Baeke van Infrabel in Het Laatste Nieuws. De heldhaftige machinist kwam er zelf met lichte brandwonden vanaf. Ei zo na voltrok zich vrijdag dus opnieuw het scenario van begin mei 2013, toen in Wetteren de met chemische producten geladen wagons van een goederentrein in brand vlogen. Hierbij kwam een giftig gas vrij, dat 1 dode eiste en 49 gewonden veroorzaakte.