"Er zijn geen aanwijzingen dat de bevolking een gezondheidsrisico loopt na het treinongeval in Wetteren", meldt het provinciaal coördinatiecomité van Oost-Vlaanderen. Wel zet het comité zet een aantal aanbevelingen op een rijtje voor de bewoners van Wetteren en omgeving. "Er is geen kans op luchtvervuilling tot in de buurgemeenten", meldt de provincie Oost-Vlaanderen. "Het Federaal Voedselagentschap meldt dat er, buiten de perimeter van 1000 m rond het ongeval, geen risico is bij consumptie van groenten en fruit uit eigen tuin, evenals voor eieren en melk. Wel geldt, zoals steeds, de algemene aanbeveling om groenten en fruit uit de tuin goed te wassen."

Het crisiscentrum verwijst ook naar de vaststellingen van verschillende partners. "Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid ontraadt het gebruik van putwater vanuit het voorzorgsprincipe in de delen van Wetteren en Schellebelle die buiten de aandachtsperimeter liggen. (..) Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) heeft om geen enkel risico te nemen preventief een visverbod afgekondigd voor de Zeeschelde, tussen de tijsluis van Merelbeke tot de monding van de Dender en dit voorlopig tot eind mei. (..) Aquafin meldt dat er via het rioleringsstel geen dampen tot op het grondgebied van buurgemeenten kunnen komen."

Alle gewonden hebben ziekenhuis verlaten

Ondertussen hebben ook alle personen die na de treinramp in Wetteren opgenomen werden in het ziekenhuis, onder wie ook de vijf slachtoffers die op intensieve zorgen lagen, het ziekenhuis verlaten. Eerder op de dag hebben nog 16 mensen zich gemeld met klachten maar ook zij zijn allen terug thuis, zegt Bea Hageman van de provincie Oost-Vlaanderen.

Sinds het begin van de ramp werden meer dan 200 personen naar het ziekenhuis gebracht voor controle of voor verzorging. (Belga/INM)

"Er zijn geen aanwijzingen dat de bevolking een gezondheidsrisico loopt na het treinongeval in Wetteren", meldt het provinciaal coördinatiecomité van Oost-Vlaanderen. Wel zet het comité zet een aantal aanbevelingen op een rijtje voor de bewoners van Wetteren en omgeving. "Er is geen kans op luchtvervuilling tot in de buurgemeenten", meldt de provincie Oost-Vlaanderen. "Het Federaal Voedselagentschap meldt dat er, buiten de perimeter van 1000 m rond het ongeval, geen risico is bij consumptie van groenten en fruit uit eigen tuin, evenals voor eieren en melk. Wel geldt, zoals steeds, de algemene aanbeveling om groenten en fruit uit de tuin goed te wassen." Het crisiscentrum verwijst ook naar de vaststellingen van verschillende partners. "Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid ontraadt het gebruik van putwater vanuit het voorzorgsprincipe in de delen van Wetteren en Schellebelle die buiten de aandachtsperimeter liggen. (..) Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) heeft om geen enkel risico te nemen preventief een visverbod afgekondigd voor de Zeeschelde, tussen de tijsluis van Merelbeke tot de monding van de Dender en dit voorlopig tot eind mei. (..) Aquafin meldt dat er via het rioleringsstel geen dampen tot op het grondgebied van buurgemeenten kunnen komen." Alle gewonden hebben ziekenhuis verlaten Ondertussen hebben ook alle personen die na de treinramp in Wetteren opgenomen werden in het ziekenhuis, onder wie ook de vijf slachtoffers die op intensieve zorgen lagen, het ziekenhuis verlaten. Eerder op de dag hebben nog 16 mensen zich gemeld met klachten maar ook zij zijn allen terug thuis, zegt Bea Hageman van de provincie Oost-Vlaanderen. Sinds het begin van de ramp werden meer dan 200 personen naar het ziekenhuis gebracht voor controle of voor verzorging. (Belga/INM)