Dat zegt woordvoerster Miet Deckers als reactie op de oproep van Unizo om het afronden tot op 5 eurocent te verplichten, zodat muntstukken van 1 en 2 eurocent niet meer gebruikt moeten worden.

Sinds 2014 mogen handelaars afronden tot op 5 eurocent, maar volgens Unizo doen velen dat niet uit vrees voor de reacties van klanten.

De bedoeling is om het wetsvoorstel na het zomerreces naar het parlement te brengen, klinkt het. 'Aangezien er een consensus is en Unizo, Comeos en UCM pleiten om de afronding van het cash betaalde gedeelte van de totaalsom te verplichten, zal de minister een wetsontwerp voorbereiden', zegt Deckers.

Gisteren berichtten de kranten van Sudpresse over een dreigend tekort aan munten van 1 en 2 eurocent bij Carrefour en bij uitbreiding in heel het land. Zelfstandigenorganisatie Unizo reageerde daarop door te pleiten voor een wettelijke verplichting om af te ronden tot op 5 eurocent. Ook NSZ pleitte daar eerder al voor, en op Twitter sluit ook bankenfederatie Febelfin zich aan bij het voorstel.

Sinds 2014 mogen handelaars afronden tot op 5 eurocent, maar volgens Unizo doen velen dat niet uit vrees voor de reacties van klanten. De zelfstandigenorganisatie zegt dat een wettelijke afrondingsplicht dat probleem de wereld uit zou helpen.

Dat zegt woordvoerster Miet Deckers als reactie op de oproep van Unizo om het afronden tot op 5 eurocent te verplichten, zodat muntstukken van 1 en 2 eurocent niet meer gebruikt moeten worden.De bedoeling is om het wetsvoorstel na het zomerreces naar het parlement te brengen, klinkt het. 'Aangezien er een consensus is en Unizo, Comeos en UCM pleiten om de afronding van het cash betaalde gedeelte van de totaalsom te verplichten, zal de minister een wetsontwerp voorbereiden', zegt Deckers.Gisteren berichtten de kranten van Sudpresse over een dreigend tekort aan munten van 1 en 2 eurocent bij Carrefour en bij uitbreiding in heel het land. Zelfstandigenorganisatie Unizo reageerde daarop door te pleiten voor een wettelijke verplichting om af te ronden tot op 5 eurocent. Ook NSZ pleitte daar eerder al voor, en op Twitter sluit ook bankenfederatie Febelfin zich aan bij het voorstel.Sinds 2014 mogen handelaars afronden tot op 5 eurocent, maar volgens Unizo doen velen dat niet uit vrees voor de reacties van klanten. De zelfstandigenorganisatie zegt dat een wettelijke afrondingsplicht dat probleem de wereld uit zou helpen.