Er komt een wet die het doorverkopen van concerttickets met woekerwinsten zal verbieden. Tickets zullen nog enkel mogen worden doorverkocht aan een prijs die maximum 10 procent hoger ligt dan de aankoopprijs.

Onder toenmalig minister Marc Verwilghen werd enkele jaren geleden een bepaling goedgekeurd waardoor concerttickets op naam worden verkocht. Per persoon kunnen nog maximaal vier of zes tickets gekocht worden.

Minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne gaat een stap verder. Hij kondigde vrijdag aan dat het doorverkopen van concerttickets met woekerwinst zal verboden worden.

Van Quickenborne maakte zijn plannen bekend in aanwezigheid van Live Nation en Teleticket, de twee grootste ticketverkopers in België.

Voorts is het de bedoeling dat de economische inspectie bij grote concerten ter plaatse gaat om woekeraars op heterdaad te kunnen betrappen. Ze krijgen een boete en de tickets die ze in hun bezit hebben, zullen in beslag worden genomen.

Er komt een wet die het doorverkopen van concerttickets met woekerwinsten zal verbieden. Tickets zullen nog enkel mogen worden doorverkocht aan een prijs die maximum 10 procent hoger ligt dan de aankoopprijs.Onder toenmalig minister Marc Verwilghen werd enkele jaren geleden een bepaling goedgekeurd waardoor concerttickets op naam worden verkocht. Per persoon kunnen nog maximaal vier of zes tickets gekocht worden.Minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne gaat een stap verder. Hij kondigde vrijdag aan dat het doorverkopen van concerttickets met woekerwinst zal verboden worden.Van Quickenborne maakte zijn plannen bekend in aanwezigheid van Live Nation en Teleticket, de twee grootste ticketverkopers in België.Voorts is het de bedoeling dat de economische inspectie bij grote concerten ter plaatse gaat om woekeraars op heterdaad te kunnen betrappen. Ze krijgen een boete en de tickets die ze in hun bezit hebben, zullen in beslag worden genomen.