In de vorige legislatuur werkte toenmalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) samen met toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) een wetsontwerp uit dat politiediensten toelaat om privéwoningen te betreden om er vreemdelingen die illegaal in ons land verblijven op te pakken.

De wettekst laat politiediensten toe om privéwoningen te betreden om er vreemdelingen die illegaal in ons land verblijven op te pakken, en was ingediend op vraag de commissie-Bossuyt, de evaluatiecommissie van het terugkeerbeleid.

'We begrijpen niet waarom men ons vraagt om terug te komen. We hebben alles gezegd wat we te zeggen hadden. Het advies dat we over dit ontwerp hebben gegeven, was over de hele lijn negatief en we komen daar niet op terug', zegt een onderzoeksrechter geciteerd door La Libre Belgique.

Wie het initiatief heeft genomen om het dossier opnieuw uit de kast te halen? Volgens het kabinet van Maggie De Block, die de portefeuille van Francken heeft overgenomen, gaat het alvast niet om haar, maar om de commissie-Bossuyt.

Die commissie werkt onafhankelijk van de Dienst Vreemdelingenzaken.

In de Kamer vragen PS, CDH en Ecolo-Groen dat minister De Block en Marc Bossuyt, de voorzitter van de evaluatiecommissie, tekst en uitleg komen geven.

In de vorige legislatuur werkte toenmalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) samen met toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) een wetsontwerp uit dat politiediensten toelaat om privéwoningen te betreden om er vreemdelingen die illegaal in ons land verblijven op te pakken.De wettekst laat politiediensten toe om privéwoningen te betreden om er vreemdelingen die illegaal in ons land verblijven op te pakken, en was ingediend op vraag de commissie-Bossuyt, de evaluatiecommissie van het terugkeerbeleid. 'We begrijpen niet waarom men ons vraagt om terug te komen. We hebben alles gezegd wat we te zeggen hadden. Het advies dat we over dit ontwerp hebben gegeven, was over de hele lijn negatief en we komen daar niet op terug', zegt een onderzoeksrechter geciteerd door La Libre Belgique. Wie het initiatief heeft genomen om het dossier opnieuw uit de kast te halen? Volgens het kabinet van Maggie De Block, die de portefeuille van Francken heeft overgenomen, gaat het alvast niet om haar, maar om de commissie-Bossuyt. Die commissie werkt onafhankelijk van de Dienst Vreemdelingenzaken. In de Kamer vragen PS, CDH en Ecolo-Groen dat minister De Block en Marc Bossuyt, de voorzitter van de evaluatiecommissie, tekst en uitleg komen geven.