De provincie West-Vlaanderen heeft zonet een aantal maatregelen aangekondigd tegen de aanhoudende droogte. Dat meldt de VRT op zijn website.

Water oppompen uit onbevaarbare waterwegen is voortaan verboden. Alleen op de bevaarbare waterwegen, met name de IJzer en de Leie, mag het nog.

Gazons en sportvelden sproeien, mag alleen vanaf 's avonds en 's nachts, van 20 tot 8 uur.

Oost-Vlaanderen kampt met gelijkaardige problemen en bij de provinciale diensten liggen gelijkaardige maatregelen op tafel. De provinciediensten bekijken deze middag hoe ze de maatregel best invullen en opvolgen.

De provincie West-Vlaanderen heeft zonet een aantal maatregelen aangekondigd tegen de aanhoudende droogte. Dat meldt de VRT op zijn website. Water oppompen uit onbevaarbare waterwegen is voortaan verboden. Alleen op de bevaarbare waterwegen, met name de IJzer en de Leie, mag het nog. Gazons en sportvelden sproeien, mag alleen vanaf 's avonds en 's nachts, van 20 tot 8 uur. Oost-Vlaanderen kampt met gelijkaardige problemen en bij de provinciale diensten liggen gelijkaardige maatregelen op tafel. De provinciediensten bekijken deze middag hoe ze de maatregel best invullen en opvolgen.