Het preventieve optreden om de kust te beschermen tegen de zogenaamde Sinterklaasstorm is een versnelling hoger gegaan. "Er zijn een aantal zwakke punten vastgesteld die ons tot die beslissing hebben aangezet", aldus Decaluwé.

De voorbije uren is er een inventarisatie gemaakt van de moeilijke punten. Daar worden extra manschappen ingezet. De civiele bescherming en defensie is ingeschakeld om hulp te bieden en zandzakjes te voorzien waar nodig. "Al onze preventieve maatregelen worden nu uitgerold", aldus de gouverneur.

Volgens de jongste prognose kan het zeewater een peil bereiken van 6,38 meter, met een marge tot 6,55 meter. (Belga/TE)

Het preventieve optreden om de kust te beschermen tegen de zogenaamde Sinterklaasstorm is een versnelling hoger gegaan. "Er zijn een aantal zwakke punten vastgesteld die ons tot die beslissing hebben aangezet", aldus Decaluwé. De voorbije uren is er een inventarisatie gemaakt van de moeilijke punten. Daar worden extra manschappen ingezet. De civiele bescherming en defensie is ingeschakeld om hulp te bieden en zandzakjes te voorzien waar nodig. "Al onze preventieve maatregelen worden nu uitgerold", aldus de gouverneur.Volgens de jongste prognose kan het zeewater een peil bereiken van 6,38 meter, met een marge tot 6,55 meter. (Belga/TE)