De werkzaamheden verlopen in twee fases. Fase één duurt van 20 juni tot 17 juli. Er wordt dan gewerkt aan de binnenring. Het verkeer wordt dan in beide richtingen over de buitenring op twee versmalde rijstroken geleid.

Daarna begint fase 2, die tot 7 september duurt. Dan is de buitenring aan de beurt en wordt het verkeer in beide richtingen over de binnenring gestuurd op drie versmalde rijstroken.

Om de hinder te beperken werken de aannemers dag en nacht, zeven dagen op zeven. Toch raadt het agentschap Wegen en Verkeer aan om het viaduct zo veel mogelijk te vermijden.

Bestuurders die van Antwerpen naar Brussel rijden, worden straks via informatieborden op de autosnelweg aangeraden om de A12 te nemen in plaats van de E19. Het agentschap waarschuwt op haar website dat een rit naar Brussel vanuit Antwerpen deze zomer waarschijnlijk een kwartier tot een half uur langer duurt dan normaal.

Het wegdek van het viaduct krijgt een nieuwe toplaag. Ook de vangrails en de uitzettingsvoegen worden vervangen. De middenberm krijgt een betere afwatering en er komt een meetsysteem dat vervormingen op het viaduct registreert. Ook de waterleidingen voor de brandweer worden verbeterd.

Het viaduct werd geopend voor het verkeer in 1978, de laatste grote onderhoudsbeurt dateert van 2001.

Wie meerinformatie wil over de werken, kan terecht op de website viaductvilvoorde.be. (NC)

De werkzaamheden verlopen in twee fases. Fase één duurt van 20 juni tot 17 juli. Er wordt dan gewerkt aan de binnenring. Het verkeer wordt dan in beide richtingen over de buitenring op twee versmalde rijstroken geleid. Daarna begint fase 2, die tot 7 september duurt. Dan is de buitenring aan de beurt en wordt het verkeer in beide richtingen over de binnenring gestuurd op drie versmalde rijstroken. Om de hinder te beperken werken de aannemers dag en nacht, zeven dagen op zeven. Toch raadt het agentschap Wegen en Verkeer aan om het viaduct zo veel mogelijk te vermijden. Bestuurders die van Antwerpen naar Brussel rijden, worden straks via informatieborden op de autosnelweg aangeraden om de A12 te nemen in plaats van de E19. Het agentschap waarschuwt op haar website dat een rit naar Brussel vanuit Antwerpen deze zomer waarschijnlijk een kwartier tot een half uur langer duurt dan normaal. Het wegdek van het viaduct krijgt een nieuwe toplaag. Ook de vangrails en de uitzettingsvoegen worden vervangen. De middenberm krijgt een betere afwatering en er komt een meetsysteem dat vervormingen op het viaduct registreert. Ook de waterleidingen voor de brandweer worden verbeterd. Het viaduct werd geopend voor het verkeer in 1978, de laatste grote onderhoudsbeurt dateert van 2001. Wie meerinformatie wil over de werken, kan terecht op de website viaductvilvoorde.be. (NC)