De werken aan het viaduct van Vilvoorde zijn definitief afgerond. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer woensdag. De werken aan het viaduct gingen van start op 20 juni en worden nu bijna een week vroeger dan gepland beëindigd.

Dinsdag werkte de aannemer de verlichtingsinstallaties helemaal af en afgelopen nacht bracht hij de laatste markeringen aan, zodat ook op de binnenring de versmalde rijstroken naar hun normale breedte gebracht konden worden. Op de buitenring gebeurde dit het voorbije weekend al.

Het verkeer beschikt dus nu in beide richtingen opnieuw over drie volwaardige rijstroken.

Het wegdek en de vier grootste uitzettingsvoegen op het viaduct van Vilvoorde waren aan vernieuwing toe. Het wegdek kreeg een nieuwe laag en de uitzettingsvoegen werden vervangen door geluidsarme voegen. Met een winst van 7 decibel verdwijnt het typische klopgeluid dat je hoort wanneer voertuigen over de voegen rijden.

Werken E19

Ook de herstellingswerken aan de E19 tussen Mechelen-Noord en Rumst zullen een dag vroeger dan verwacht klaar zijn. Normaal gezien zouden de werken tegen 1 september worden afgerond, maar het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) liet dinsdagavond al de signalisaties wegnemen.

Vanaf woensdagochtend kan het verkeer er in beide richtingen weer over drie rijstroken beschikken. De oprit aan Mechelen-Noord voor het verkeer dat van de R6 komt, blijft wel nog een dag langer afgesloten.

De volgende fase van de werken aan de E19 staan gepland voor de volgende twee weekends en dat tussen de Craeybeckxtunnel en Kontich. Net als in Mechelen-Noord zullen daar telkens twee rijstroken beschikbaar zijn. (Belga/TE)

De werken aan het viaduct van Vilvoorde zijn definitief afgerond. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer woensdag. De werken aan het viaduct gingen van start op 20 juni en worden nu bijna een week vroeger dan gepland beëindigd. Dinsdag werkte de aannemer de verlichtingsinstallaties helemaal af en afgelopen nacht bracht hij de laatste markeringen aan, zodat ook op de binnenring de versmalde rijstroken naar hun normale breedte gebracht konden worden. Op de buitenring gebeurde dit het voorbije weekend al. Het verkeer beschikt dus nu in beide richtingen opnieuw over drie volwaardige rijstroken. Het wegdek en de vier grootste uitzettingsvoegen op het viaduct van Vilvoorde waren aan vernieuwing toe. Het wegdek kreeg een nieuwe laag en de uitzettingsvoegen werden vervangen door geluidsarme voegen. Met een winst van 7 decibel verdwijnt het typische klopgeluid dat je hoort wanneer voertuigen over de voegen rijden. Werken E19 Ook de herstellingswerken aan de E19 tussen Mechelen-Noord en Rumst zullen een dag vroeger dan verwacht klaar zijn. Normaal gezien zouden de werken tegen 1 september worden afgerond, maar het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) liet dinsdagavond al de signalisaties wegnemen. Vanaf woensdagochtend kan het verkeer er in beide richtingen weer over drie rijstroken beschikken. De oprit aan Mechelen-Noord voor het verkeer dat van de R6 komt, blijft wel nog een dag langer afgesloten. De volgende fase van de werken aan de E19 staan gepland voor de volgende twee weekends en dat tussen de Craeybeckxtunnel en Kontich. Net als in Mechelen-Noord zullen daar telkens twee rijstroken beschikbaar zijn. (Belga/TE)