"De moslims in België zijn brave mensen, maar met dit soort acties en met al die verboden op klederdracht en sluiers, krijgen die mensen het signaal: jullie voeren echt strijd tegen de islam! En wij zien jullie nog steeds als onze vriendelijke buren? Je mag niet met vuur spelen." Dat zegt sjeik Omar Bakri Mohammed, de geestelijke leider van de wereldwijde Sharia-beweging, in een interview met het actualiteitenmagazine van vtm, Telefacts.

Precedent

Het interview vond plaats bij de sjeik thuis in Libanon, op het ogenblik dat er in België verschillende leden van Sharia4Belgium werden gearresteerd. Bakri Mohammed waarschuwt ons land dat dit een gevaarlijk precedent kan zijn.

Haatprediker

Bakri Mohammed is een haatprediker. Begin 2005 zei hij dat de Britse overheid het samenlevingsverdrag met de moslims had verbroken en dat acties niet zouden uitblijven. Die zomer ontploften in Londen drie bommen op bussen en in de metro. Bij de daders waren aanhangers van Bakri Mohammed.

De man werd verbannen uit Groot-Brittannië en woont nu in Tripoli. Van daaruit ronselt hij jonge moslims om te gaan vechten in Syrië. Bakri Mohammed heeft een directe lijn met extremistische rebellen aan het front. (Belga/EE)

"De moslims in België zijn brave mensen, maar met dit soort acties en met al die verboden op klederdracht en sluiers, krijgen die mensen het signaal: jullie voeren echt strijd tegen de islam! En wij zien jullie nog steeds als onze vriendelijke buren? Je mag niet met vuur spelen." Dat zegt sjeik Omar Bakri Mohammed, de geestelijke leider van de wereldwijde Sharia-beweging, in een interview met het actualiteitenmagazine van vtm, Telefacts. Precedent Het interview vond plaats bij de sjeik thuis in Libanon, op het ogenblik dat er in België verschillende leden van Sharia4Belgium werden gearresteerd. Bakri Mohammed waarschuwt ons land dat dit een gevaarlijk precedent kan zijn. Haatprediker Bakri Mohammed is een haatprediker. Begin 2005 zei hij dat de Britse overheid het samenlevingsverdrag met de moslims had verbroken en dat acties niet zouden uitblijven. Die zomer ontploften in Londen drie bommen op bussen en in de metro. Bij de daders waren aanhangers van Bakri Mohammed. De man werd verbannen uit Groot-Brittannië en woont nu in Tripoli. Van daaruit ronselt hij jonge moslims om te gaan vechten in Syrië. Bakri Mohammed heeft een directe lijn met extremistische rebellen aan het front. (Belga/EE)