"Het goede weer en het verlengde weekend spelen ons duidelijk parten. Maar het signaal dat we geven, is belangrijker dan de massa", zegt een van de organisatoren, Erik Beunckens.

In de betoging lopen zowel cafébazen als caféklanten mee. Zij uiten hun ongenoegen over een recente uitspraak van het Grondwettelijk Hof die bepaalt dat er in alle Belgische horecazaken een rookverbod van kracht zal zijn vanaf 1 juli 2011, drie jaar eerder dan aanvankelijk was voorzien.

De cafébazen vrezen dat het rookverbod "enorme economische en sociale drama's" zal veroorzaken. Ze verwachten een omzetverlies van 30 procent. (Belga)

"Het goede weer en het verlengde weekend spelen ons duidelijk parten. Maar het signaal dat we geven, is belangrijker dan de massa", zegt een van de organisatoren, Erik Beunckens. In de betoging lopen zowel cafébazen als caféklanten mee. Zij uiten hun ongenoegen over een recente uitspraak van het Grondwettelijk Hof die bepaalt dat er in alle Belgische horecazaken een rookverbod van kracht zal zijn vanaf 1 juli 2011, drie jaar eerder dan aanvankelijk was voorzien. De cafébazen vrezen dat het rookverbod "enorme economische en sociale drama's" zal veroorzaken. Ze verwachten een omzetverlies van 30 procent. (Belga)