De wegpolitie zal dit jaar vaker 's nachts controleren op alcohol en drugs. Ze doet dat na een oproep van politievakbonden en automobilistenorganisaties. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Bij een nachtelijke controle dit weekend op de A12 blies bijna één op vier positief. Het ging om de eerste serieuze alcoholcontrole na de feestdagen.

"Dit is het bewijs dat je moet controleren op het juiste moment op de juiste plaats", zegt Danny Smagghe van Touring. "Er is te lang 's ochtends en 's middags gecontroleerd en dat haalt niets uit. De hardnekkige doelgroep die je moet hebben zit net tussen middernacht en 8 uur op de baan. We zijn blij dat de politie gehoor geeft aan deze oproep".

"Blijkbaar denken veel bestuurders dat ze vrij spel krijgen nu de BOB-controles gedaan zijn", zegt Karin Genoe van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV). "Ze vergeten dat de politie vanaf nu het hele jaar door op alcohol en drugs test".

De wegpolitie gaat vaker 's nachts controleren. Tot nu toe gebeurde amper een op de zes controles tussen middernacht en 8 uur. Volgens het BIVV zal een derde van alle bestuurders in de komende twaalf maanden voor een controle moeten stoppen. (Belga/EE)

De wegpolitie zal dit jaar vaker 's nachts controleren op alcohol en drugs. Ze doet dat na een oproep van politievakbonden en automobilistenorganisaties. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Bij een nachtelijke controle dit weekend op de A12 blies bijna één op vier positief. Het ging om de eerste serieuze alcoholcontrole na de feestdagen. "Dit is het bewijs dat je moet controleren op het juiste moment op de juiste plaats", zegt Danny Smagghe van Touring. "Er is te lang 's ochtends en 's middags gecontroleerd en dat haalt niets uit. De hardnekkige doelgroep die je moet hebben zit net tussen middernacht en 8 uur op de baan. We zijn blij dat de politie gehoor geeft aan deze oproep". "Blijkbaar denken veel bestuurders dat ze vrij spel krijgen nu de BOB-controles gedaan zijn", zegt Karin Genoe van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV). "Ze vergeten dat de politie vanaf nu het hele jaar door op alcohol en drugs test". De wegpolitie gaat vaker 's nachts controleren. Tot nu toe gebeurde amper een op de zes controles tussen middernacht en 8 uur. Volgens het BIVV zal een derde van alle bestuurders in de komende twaalf maanden voor een controle moeten stoppen. (Belga/EE)