Dat meldt burgemeester Hans Bonte (SP.A) in Het Laatste Nieuws. Van vijftien andere jongeren die al een paar dagen niet meer thuisgekomen zijn, wordt vermoed dat ze eveneens onderweg zijn naar Syrië of op het punt staan om te vertrekken.

Lege schoolbanken

Burgemeester Bonte vernam het nieuws van zijn contacten binnen de lokale Marokkaanse gemeenschap. Mogelijk zijn nog meer jongeren naar Syrië getrokken, zegt de burgemeester. "Pas op 2 september zullen we echt de balans kunnen opmaken. De kans is groot dat er heel wat banken leeg blijven."

Vijftien Belgen gesneuveld

Zowat 200 Belgische jongeren zouden volgens de krant momenteel in Syrië vechten, onder hen 20 uit Vilvoorde. Volgens uiteenlopende schattingen zouden tien tot vijftien Belgen gesneuveld zijn. (Belga/TV)

Dat meldt burgemeester Hans Bonte (SP.A) in Het Laatste Nieuws. Van vijftien andere jongeren die al een paar dagen niet meer thuisgekomen zijn, wordt vermoed dat ze eveneens onderweg zijn naar Syrië of op het punt staan om te vertrekken.Burgemeester Bonte vernam het nieuws van zijn contacten binnen de lokale Marokkaanse gemeenschap. Mogelijk zijn nog meer jongeren naar Syrië getrokken, zegt de burgemeester. "Pas op 2 september zullen we echt de balans kunnen opmaken. De kans is groot dat er heel wat banken leeg blijven."Zowat 200 Belgische jongeren zouden volgens de krant momenteel in Syrië vechten, onder hen 20 uit Vilvoorde. Volgens uiteenlopende schattingen zouden tien tot vijftien Belgen gesneuveld zijn. (Belga/TV)