De Brusselse staatssecretaris Christos Doulkeridis (Ecolo) heeft dinsdag opnieuw zijn beklag gemaakt over een kaart van België die is afgebeeld op een website van de Vlaamse overheid.

Hetgaat om eenkaart van België op visitflanders.co.uk (een onderdeel van Toerisme Vlaanderen) die het Brussels en Waals gewest over het hoofd ziet en België onder de grens van Vlaanderen situeert.

Doulkeridis hekelt dat de kaart een onafhankelijk Vlaanderen afbeeldt dat het Brussels gewest annexeert, naast een Belgische staat met duidelijk onderscheiden grenzen.

Brussel staat op de kaart afgebeeld als stad op Vlaams grondgebied, naast onder meer Gent, Brugge, Antwerpen en Leuven. Van Wallonië is geen sprake.

Volgens de Brusselse staatssecretaris wijst alles op een strategie om Vlaanderen als een apart land voor te stellen dat Brussel zonder scrupules aanhecht.

Toerisme Vlaanderen past kaart niet aan

Toerisme Vlaanderen zegt niet van plan te zijn de kaart aan te passen. In een reactie zegt de instelling dat kaartjes op de website functioneel bedoeld zijn en dat ze daarom eenvoudig en helder zijn, al is de realiteit uiteraard complexer.

Volgens de woordvoerster moet het kaartje in één oogopslag
duidelijk maken waar Vlaanderen ligt en welke steden de moeite waard zijn om te bezoeken. Ze ontkent een bewuste strategie om Vlaanderen als onafhankelijk land voor te stellen.

De Brusselse staatssecretaris Christos Doulkeridis (Ecolo) heeft dinsdag opnieuw zijn beklag gemaakt over een kaart van België die is afgebeeld op een website van de Vlaamse overheid.Hetgaat om eenkaart van België op visitflanders.co.uk (een onderdeel van Toerisme Vlaanderen) die het Brussels en Waals gewest over het hoofd ziet en België onder de grens van Vlaanderen situeert. Doulkeridis hekelt dat de kaart een onafhankelijk Vlaanderen afbeeldt dat het Brussels gewest annexeert, naast een Belgische staat met duidelijk onderscheiden grenzen. Brussel staat op de kaart afgebeeld als stad op Vlaams grondgebied, naast onder meer Gent, Brugge, Antwerpen en Leuven. Van Wallonië is geen sprake.Volgens de Brusselse staatssecretaris wijst alles op een strategie om Vlaanderen als een apart land voor te stellen dat Brussel zonder scrupules aanhecht.Toerisme Vlaanderen past kaart niet aanToerisme Vlaanderen zegt niet van plan te zijn de kaart aan te passen. In een reactie zegt de instelling dat kaartjes op de website functioneel bedoeld zijn en dat ze daarom eenvoudig en helder zijn, al is de realiteit uiteraard complexer.Volgens de woordvoerster moet het kaartje in één oogopslag duidelijk maken waar Vlaanderen ligt en welke steden de moeite waard zijn om te bezoeken. Ze ontkent een bewuste strategie om Vlaanderen als onafhankelijk land voor te stellen.