Website Sharia4Belgium geclaimed door feministen

12/06/12 om 12:31 - Bijgewerkt om 12:31

Een communicatiebureau heeft een website met de url van de extremistische moslimorganisatie Sharia4Belgium gelanceerd als een ode aan het feminisme en een getuigenis over de plaats van de vrouw in de maatschappij.

Website Sharia4Belgium geclaimed door feministen

Wie naar Sharia4Belgium.be surft, krijgt daar geen propaganda voor de extremistische organisatie te zien. In plaats daarvan verschijnt een kopie van de Wikipedia pagina over The Second Sex, het standaardwerk voor het feminisme van de Franse existentialistische schrijfster Simone De Beauvoir.

Filosofische beschouwing

The Second Sex (oorspronkelijke titel in het Frans La Deuxième Sexe en vertaald in het Nederlands als De Tweede Sekse) wordt algemeen beschouwd als het boek dat het startschot gaf voor de tweede feministische golf die mee verantwoordelijk is voor de positie van de vrouw in de moderne westerse samenleving. Het boek is een filosofische beschouwing over de manier waarop vrouwen behandeld werden doorheen de geschiedenis.

Gevoel voor humor

Na de niqabrellen in Molenbeek en na de opgemerkte uitspraken van Fouad Belkacem en Sharia4Belgium over vrouwen, getuigt het communicatiebureau op zijn minst van een gevoel voor humor door de website van de extremistische organisatie te vervangen door precies deze pagina.

De url Sharia4Belgium.be is pas vorige week geregistreerd. De organisatie van Foud Belkacem gebruikte de internationale url Sharia4Belgium.com voor zijn website. De inhoud van deze website is vervangen door een gesponsorde domeinnaampagina. (EE)

Onze partners