'Wij zijn hen iets verschuldigd. Dat zijn niet zomaar woorden, ik meen dat echt. We zijn de Vlaamse partijen een resultaat verschuldigd', zo zegt Onkelinx zaterdag in De Standaard.

Onkelinkx: 'Keuze N-VA perfect legitiem'

Volgens Onkelinx heeft de N-VA zichzelf buitenspel gezet. 'De N-VA wou niet deelnemen aan de onderhandelingen. Dat is een perfect legitieme beslissing', luidt het. Dat de andere Vlaamse partijen wel willen onderhandelen, is volgens Onkelinx een teken van moed.

Onkelinkx: 'Samenstelling regering nog onduidelijk'

Onkelinx verdedigt de keuze om een pauze in te lassen tot midden augustus. Daarna moet volgens haar 'het grote werk beginnen'. 'Als we half augustus aan de onderhandelingstafel gaan zitten, dan gaan we door tot de finish', luidt het.

Of de acht betrokken partijen ook deel zullen uitmaken van de regering, is volgens Onkelinx nog onduidelijk. 'Met deze acht hebben we een tweederdemeerderheid om de problemen op te lossen waarvoor zo'n meerderheid nodig is. Pas daarna zal duidelijk worden wie er blijft zitten om mee de regering te vormen'. (Belga/SD)

'Wij zijn hen iets verschuldigd. Dat zijn niet zomaar woorden, ik meen dat echt. We zijn de Vlaamse partijen een resultaat verschuldigd', zo zegt Onkelinx zaterdag in De Standaard. Onkelinkx: 'Keuze N-VA perfect legitiem' Volgens Onkelinx heeft de N-VA zichzelf buitenspel gezet. 'De N-VA wou niet deelnemen aan de onderhandelingen. Dat is een perfect legitieme beslissing', luidt het. Dat de andere Vlaamse partijen wel willen onderhandelen, is volgens Onkelinx een teken van moed. Onkelinkx: 'Samenstelling regering nog onduidelijk' Onkelinx verdedigt de keuze om een pauze in te lassen tot midden augustus. Daarna moet volgens haar 'het grote werk beginnen'. 'Als we half augustus aan de onderhandelingstafel gaan zitten, dan gaan we door tot de finish', luidt het. Of de acht betrokken partijen ook deel zullen uitmaken van de regering, is volgens Onkelinx nog onduidelijk. 'Met deze acht hebben we een tweederdemeerderheid om de problemen op te lossen waarvoor zo'n meerderheid nodig is. Pas daarna zal duidelijk worden wie er blijft zitten om mee de regering te vormen'. (Belga/SD)