De files in Antwerpen en Brussel zijn erger dan die in bijvoorbeeld Londen, New York en Parijs.

Hilde Crevits is zich bewust van het probleem, "maar er bestaat geen mirakeloplossing". De minister herinnerde aan haar aankondiging van vorige week dat er twee nieuwe spitsstroken komen op de Vlaamse snelwegen.

'Te veel huizen in Vlaanderen'

"We kunnen niet zomaar extra wegen beginnen aanleggen, daarvoor staan er te veel huizen in Vlaanderen." Dat zei Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits in De Ochtend op Radio 1.

"Op een aantal plaatsen moeten we investeren in extra capaciteit, maar op andere plaatsen niet. Op de Brusselse Ring bijvoorbeeld, kan veel worden opgelost met een betere verkeersstroom. Het doorgaand verkeer moet er worden gescheiden van het lokale."

Verkeersveiligheid

Voorts moet er volgens Crevits werk worden gemaakt van meer verkeersveiligheid, want veel files zijn het gevolg van een ongeval.
Mobiliteitsorganisatie Touring zegt niet te schrikken van de Belgische resultaten. De organisatie wijst onder meer naar de toename van het recreatieverkeer als reden voor de files. (Belga/TE)

De files in Antwerpen en Brussel zijn erger dan die in bijvoorbeeld Londen, New York en Parijs. Hilde Crevits is zich bewust van het probleem, "maar er bestaat geen mirakeloplossing". De minister herinnerde aan haar aankondiging van vorige week dat er twee nieuwe spitsstroken komen op de Vlaamse snelwegen. 'Te veel huizen in Vlaanderen'"We kunnen niet zomaar extra wegen beginnen aanleggen, daarvoor staan er te veel huizen in Vlaanderen." Dat zei Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits in De Ochtend op Radio 1."Op een aantal plaatsen moeten we investeren in extra capaciteit, maar op andere plaatsen niet. Op de Brusselse Ring bijvoorbeeld, kan veel worden opgelost met een betere verkeersstroom. Het doorgaand verkeer moet er worden gescheiden van het lokale." Verkeersveiligheid Voorts moet er volgens Crevits werk worden gemaakt van meer verkeersveiligheid, want veel files zijn het gevolg van een ongeval. Mobiliteitsorganisatie Touring zegt niet te schrikken van de Belgische resultaten. De organisatie wijst onder meer naar de toename van het recreatieverkeer als reden voor de files. (Belga/TE)