"We kunnen niet blijven spelen met het Belgisch federalisme zonder het te breken", zei de Brusselse minister-president (PS) zaterdag in het Brussels parlement tijdens een academische zitting naar aanleiding van het Brusselse Irisfeest.

"Het nieuwe Belgische federalisme, ontsproten uit de zesde staatshervorming, moet integraal en loyaal uitgevoerd worden. De Brusselse regering neemt daarin zijn verantwoordelijkheid op en dat moet ook de houding zijn van onze gesprekspartners", aldus Vervoort.

Tijdens de academische zitting van zaterdag waren tal van politici aanwezig, onder wie premier Charles Michel, leden van de Brusselse regering, Waals minister-president Paul Magnette, PS-voorzitter Elio Di Rupo en Jan Peumans, de voorzitter van het Vlaams parlement.

Dit weekend viert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met het Irisfeest haar 26ste verjaardag. In het kader van het Irisfeest treden zaterdag- en zondagavond een reeks dj's en muziekgroepen op aan het Paleizenplein.

In een interview met De Redactie.be wees de Brusselse minister-president vrijdag nog op het belang van de Belgische hoofdstad voor ons land: "Brussel staat voor 20 procent van het bruto binnenlands product. Dat betekent uitstraling buiten Brussel. Het Brussels Gewest werkt ook voor Vlaanderen en Wallonië. Aan oplossingen moeten we dus samen werken."

(Belga/BO)

"We kunnen niet blijven spelen met het Belgisch federalisme zonder het te breken", zei de Brusselse minister-president (PS) zaterdag in het Brussels parlement tijdens een academische zitting naar aanleiding van het Brusselse Irisfeest."Het nieuwe Belgische federalisme, ontsproten uit de zesde staatshervorming, moet integraal en loyaal uitgevoerd worden. De Brusselse regering neemt daarin zijn verantwoordelijkheid op en dat moet ook de houding zijn van onze gesprekspartners", aldus Vervoort. Tijdens de academische zitting van zaterdag waren tal van politici aanwezig, onder wie premier Charles Michel, leden van de Brusselse regering, Waals minister-president Paul Magnette, PS-voorzitter Elio Di Rupo en Jan Peumans, de voorzitter van het Vlaams parlement. Dit weekend viert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met het Irisfeest haar 26ste verjaardag. In het kader van het Irisfeest treden zaterdag- en zondagavond een reeks dj's en muziekgroepen op aan het Paleizenplein.In een interview met De Redactie.be wees de Brusselse minister-president vrijdag nog op het belang van de Belgische hoofdstad voor ons land: "Brussel staat voor 20 procent van het bruto binnenlands product. Dat betekent uitstraling buiten Brussel. Het Brussels Gewest werkt ook voor Vlaanderen en Wallonië. Aan oplossingen moeten we dus samen werken."(Belga/BO)