Volgens het uitrustingsplan van Wathelet (cdH) is het niet haalbaar om de oudste kerncentrales alle drie te sluiten in 2015, zoals in de wet op de kernuitstap was vastgelegd, meldt De Tijd.

Om de energiebevoorrading niet in het gevaar te brengen, zou daarom gekozen moeten worden voor de sluiting van ofwel de tweelingcentrale van Doel, ofwel de reactor Tihange I.

Veiligheid
De keuze zal onder meer afhangen van een rapport dat het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) zal opstellen over de veiligheid van de centrales.

Om de kritiek te counteren dat het langer openhouden van een kerncentrale een cadeau is voor Electrabel, wil Wathelet dat de beschikbare nucleaire capaciteit ter beschikking wordt gesteld van de markt.

Doel I, Doel II en Tihange I zijn samen goed voor 16 procent van de elektriciteitsproductie in België. (Belga/TV)

Volgens het uitrustingsplan van Wathelet (cdH) is het niet haalbaar om de oudste kerncentrales alle drie te sluiten in 2015, zoals in de wet op de kernuitstap was vastgelegd, meldt De Tijd. Om de energiebevoorrading niet in het gevaar te brengen, zou daarom gekozen moeten worden voor de sluiting van ofwel de tweelingcentrale van Doel, ofwel de reactor Tihange I.Veiligheid De keuze zal onder meer afhangen van een rapport dat het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) zal opstellen over de veiligheid van de centrales. Om de kritiek te counteren dat het langer openhouden van een kerncentrale een cadeau is voor Electrabel, wil Wathelet dat de beschikbare nucleaire capaciteit ter beschikking wordt gesteld van de markt. Doel I, Doel II en Tihange I zijn samen goed voor 16 procent van de elektriciteitsproductie in België. (Belga/TV)