Dat zegt Emmanuel de Talhouët, de topman van AXA België in De Tijd. AXA is de grootste schadeverzekeraar van het land.

Het is nog te vroeg om de precieze kosten van de overstromingen van afgelopen weekend in te schatten. Daar komt pas over ten vroegste een maand duidelijkheid over, klinkt het bij AXA. "Maar onze ervaring en ons gevoel leren ons dat de schade al groter is dan die op 14 juli", zegt de Talhouët. Toen dienden 45.000 Belgen een schadedossier in.

Vierde grote natuurramp

Na de storm Xynthia begin dit jaar, de strenge winter en de storm van 14 juli, is de wateroverlast al de vierde grote natuurramp die

België in korte tijd treft. Volgens de Talhouët dreigt de gestage toename van klimaatgebonden schade de premies voor brandverzekeringen op te drijven.

Dat zegt Emmanuel de Talhouët, de topman van AXA België in De Tijd. AXA is de grootste schadeverzekeraar van het land. Het is nog te vroeg om de precieze kosten van de overstromingen van afgelopen weekend in te schatten. Daar komt pas over ten vroegste een maand duidelijkheid over, klinkt het bij AXA. "Maar onze ervaring en ons gevoel leren ons dat de schade al groter is dan die op 14 juli", zegt de Talhouët. Toen dienden 45.000 Belgen een schadedossier in. Vierde grote natuurramp Na de storm Xynthia begin dit jaar, de strenge winter en de storm van 14 juli, is de wateroverlast al de vierde grote natuurramp die België in korte tijd treft. Volgens de Talhouët dreigt de gestage toename van klimaatgebonden schade de premies voor brandverzekeringen op te drijven.